Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Måndag

Så var det alltså dags för första dagen i billiga veckan där vi försöker visa att det går att leva billigt och framför allt äta billigt om man bara är lite ekonomisk när man lagar mat. En av våra duktiga medarbetare har tagit på sig den tuffa uppgiften att äta billigt (men samtidigt ordentligt och gott) i en hel vecka och dokumentera detta. Här har vi måndagens måltider och kostnader.

Frukost

Till frukost blev det smörgåsar. Brödet är hembakat vilket är ett bra sätt att spara lite pengar. Att baka eget bröd är oftast klart billigare än att köpa färdigt. Sen lite vanligt pålägg på detta. Idag kaviar och leverpastej. Det hembakade brödet hamnade på 1 kr per bulle och till frukost blev det två bullar delade på mitten. Med pålägg och en kopp te blev det totalt 4,50 kr för frukosten. Det är ju inte så farligt. Hembakat bröd gör en ganska stor skillnad.

Billiga veckan - Måndag - Frukost


Lunch

Till lunch blev det Ravioli med vitkål. En burk Ravioli går på 10 kr och till lunch gick det endast åt en halv burk, vilket alltså blir 5 kr. Vitkålen är billig och här kommer man undan med 1 kr. Det blir alltså 6 kr totalt för lunch vilket måste räknas som en väldigt billig måltid men samtidigt inte dum alls.

Billiga veckan - Måndag - Lunch

Middag

Till middag blev det god Chili con Carne med köttfärs och vita bönor och till detta även lite bröd. Detta bröd var dock inte hembakat utan sådant man köper i paket i affären och sedan stoppar in i ugnen och gräddar en stund. Chili con Carne kostar ca 13,75 kr för en normalstor eller stor portion och brödet går på 2,30 kr vilket blir ungefär 16 kr totalt.

Billiga veckan - Måndag - Middag


Det är alltså vanlig god mat till frukost, lunch och middag för totalt 26,50 kr. Med lite tur kan det bli ännu billigare kommande dagar så att det hamnar på ca 150 kr totalt. Alla maträtter etc beräknas med ett pris per portion och allting som använts till matlagningen har inhandlats på ICA Maxi i Jönköping. Till alla måltider där det inte står nåt speciellt dricks det vatten.

Dag 2 i billiga veckan - Tisdag.

Följ oss på Facebook