Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Introduktion

Förra veckan satt vi och pratade om det här med att leva billigt och kom fram till att man kan leva väldigt billigt om man verkligen vill. Det går att lägga väldigt mycket pengar på mat om man nu har mycket pengar att spendera, men det går även att äta riktigt billigt om det skulle behövas. I tv-program som Lyxfällan kan folk äta väldigt dyrt varje månad och sen undra varför de har så dåligt med pengar över. Vi beslutade oss då för att göra ett test och se hur billigt man egentligen kan komma undan och fortfarande få ordentlig och god mat varje dag.

Målet med det vi kallar för Billiga veckan är att fixa god mat varje dag i form av frukost, lunch och middag som inte kostar mycket pengar alls. Det ska vara billig mat och då inte bara aningen billigare än standard utan vad som ändå anses vara riktigt billigt. 1500 kr / månad räknas som standard för matkostnader enligt t ex Konsumentverket men vi tycker att man kan komma undan klart billigare. Vi valde att satsa på ca 150 kr för en vecka vilket skulle bli totalt ca 650 kr / månaden. Detta om man räknar med en månad på 30 dagar.

Inför den här veckan har en av våra medarbetare tagit på sig uppgiften att äta billigt och hålla riktigt bra ordning på hur mycket han spenderar på mat. Uppgiften är inte att hamna exakt på en viss siffra utan endast att visa att man kan leva billigt om man tänker ekonomiskt när man lagar mat. Under hela veckan kommer vi därför i bloggen lägga upp exakta kostnader för de olika maträtter han lagar och lite bilder och annat intressant så att ni kan följa med och se hur man kan spara pengar på maten.

Titta gärna in varje dag och se vad som står på menyn och hur mycket det kostade. Kanske kan du få lite bra tips på vad som är billigt att äta och hur man kan spara pengar på din egen mat.

Dag 1 i billiga veckan - Måndag.

Följ oss på Facebook