Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Fredag

Fredagen är här och idag har det blivit lite av en repris-dag när det gäller maten. När man försöker vara billig är det ofta bra att utnyttja den mat man har och ifall man lagat mycket tidigare i veckan kan man äta samma sak igen, vilket är både smidigt och många gånger billigt. Den som vill ha lite speciell mat och fredagsmys en sån här dag kanske även har råd till det om resten av veckan är så billig som den varit för oss.

Frukost

Frukost blir ett par bullar för 1 kr styck. Bullarna är som vanligt hembakade vilket är ett bra sätt att spara in en del pengar. Köpt bröd är tyvärr ofta förhållandevis dyrt. Bullarna omvandlas till fyra mackor med pålägg som denna gång är kokt medvurst och kaviar. Till detta dricks en god kopp te. Allting tillsammans (bullar, pålägg och te) går på 4,50 kr vilket är ett ganska bra pris för frukost.

Billiga veckan - Fredag - Frukost


Lunch

Vid just lunch är det ofta smidigt att äta lite rester från middag nån tidigare dag. Jobbar man och har med sig matlåda är detta klart enklast och idag blir det inte rester på det viset men eftersom det fanns blodpudding sedan tidigare var det läge att göra slut på den. Dagens lunch blir alltså blodpudding för 5 kr och vitkål för 1 kr. Till detta ett par knäckebröd för 50 öre vilket landar totalt på 6,50 kr.

Billiga veckan - Fredag - Lunch

Middag

Framåt kvällen kan man om man vill på en fredag göra något lite speciellt och laga nån rolig mat. Många gör t ex tacos men det går inte vi på den här veckan. Billiga veckan har en budget som går ut på att verkligen leva billigt och då har vi valt bort sådan mat. Vill man äta nåt speciellt ska det nog gå bra om man är sparsam i övrigt i veckan. Nu blev det återigen korv stroganoff med ris vilket gick på 6 kr.

Billiga veckan - Fredag - Middag


Summerar vi fredagens mat blev det inte direkt dyrt denna dag heller. Med mackor till frukost, blodpudding till lunch och en rejäl portion korv stroganoff till middag kostade det 17 kr för all mat. Imorgon ska det dock bli lite extra skoj eftersom det är lördag och äntligen helg. Alla maträtter etc beräknas med ett pris per portion och allting som använts till matlagningen har inhandlats på ICA Maxi i Jönköping. Till alla måltider där det inte står nåt speciellt dricks det vatten.

Dag 6 i billiga veckan - Lördag.