Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Ta en titt i garaget

Skulle du vilja ha lite mer pengar så att du kan dra iväg på en semesterresa, köpa en ny bil eller unna dig lite extra lyx? Då kanske du borde ta dig en liten titt i ditt garage och se om du hittar något av värde som du helt glömt bort att du äger eller som du kanske knappt ens visste om. Det kan nämligen finnas gömda skatter i garaget om man har lite tur (eller ganska mycket tur).

Skälet till det här blogginlägget är en lite rolig artikel från DI som handlar om en upphittad gammal Mercedes som såldes för en stor mängd pengar. Exakt hur länge bilen stått och samlat damm i garaget vet jag inte men den det ska åtminstone ha varit en Mercedes S-Type från 1928. Detta är en ovanlig bil och speciellt ovanligt är att den är i så bra skick.

Bilen såldes på auktion och gick för hela 4,5 miljoner dollar vilket motsvarar ungefär 30 miljoner kr. Det är inte så lite pengar det. Tänk om man hade kunnat gräva runt lite i garaget och plötsligt stött på något som var värt så mycket pengar. Då hade man kunnat unna sig både det ena och det andra!

Kan vara värt att kolla om det finns något att sälja

Vårt tips är alltså att ta en titt och se vad du kan hitta i garaget, på vinden, i förrådet eller var som helst där du har lite gamla prylar stående som du inte använder. Kanske finns det något av värde där. Även om det inte är så värst troligt att du hittar något värt flera miljoner så kan det faktiskt i grunden vara en god tanke ändå.

Om man känner att man behöver lite mer pengar för att unna sig något extra eller för att kanske betala av någon skuld som kostar lite väl mycket så är det faktiskt ett bra tips att sälja något av värde som man inte behöver. Det kan inbringa en del pengar som man sedan kan lägga på att betala av en skuld eller annan kredit som kostar pengar varje månad. Eller på en resa om man inte har några sådana skulder.

Så ta en titt i garaget eller på vinden och leta efter någon gammal motorsåg som du aldrig använder, fint porslin som du ärvt av mormor, möbler, smycken eller vad som helst som kan vara värt en slant. Fundera på om du verkligen har nån nytta av det eller om du vill spara det av sentimentala skäl - eller om du kan tänka dig att sälja och använda pengarna till något som är roligare eller nyttigare.

Följ oss på Facebook