Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Reklam på toalettpapper

Många sitter säkert och funderar på om det finns några smarta affärsidéer de kan förverkliga och kanske starta ett eget företag. Men det är inte så värst lätt att komma på en bra idé som man faktiskt kan göra till verklighet och som det går att tjäna pengar på. Samtidigt går det att tjäna pengar på väldigt många olika saker om man bara är lite kreativ. T ex kan man göra reklam på toalettpapper.

Den här idén har ett par collegestudenter och likväl bröder från USA kommit på. Affärsidén går ut på att sälja reklamplats på toalettrullar som sedan kommer att finnas på olika offentliga toaletter. Toalettpappret är alltså fyllt med reklam och rullarna delar man ut gratis till företag som i annat fall måste betala för att förse sina toaletter med papper.

Med denna affärsidé har Brian Silverman, en av bröderna, blivit finalist i Entrepreneur Magazines tävling "College Entrepreneur of 2012" och förhoppningen är givetvis att det ska lyckas riktigt bra och att detta bara är första steget mot stora framgångar.

Tanken är ganska enkel egentligen. När man sitter där på toaletten har man inte så mycket för sig och då kan några väl placerade annonser kanske fånga uppmärksamheten. Tillsammans med att det är lite annorlunda och roligt hoppas bröderna på att detta ska locka både annonsörer och folk som besöker toaletterna.

Annonserna på toalettpappret trycks med ett sojabaserat bläck som är miljövänligt och som självklart inte smetar eller irriterar när man torkar sig. Reklamen i sig kan vara allt ifrån vanliga annonser till interaktiva annonser med streckkoder som kan scannas med mobilen, koder eller kuponger av olika slag. Allt som gör toalettbesökaren intresserad.

Själva idén uppkom som väntat när Brian satt på toaletten och önskade att han hade något att läsa. Nu är ju bara frågan ifall han kommit på något riktigt smart eller om det hela skiter sig (hihi).

Följ oss på Facebook