Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Guld i osten?

Tycker du att den vanliga osten du äter inte är lyxig nog? I så fall kanske du vill uppgradera ostbrickan genom att lägga till den nya osten Stilton Gold som innehåller en mängd små ätbara guldflagor. Dessa små flingor av guld gör givetvis osten både exklusiv och extremt dyr. Du måste betala ca 3000 kr per halvkilo för osten. Galningarna som tillverkar guldosten kommer från England och heter Long Clawson Creamery.

Stilton Gold

Stilton Gold - Ost med guldflagor (6000 kr kilot) Foto: Long Clawson Creamery

Tidigare har det funnit andra produkter med guldflagor så som exempelvis vodka och andra spritsorter. Guldet är självklart ätbart / drickbart och är godkänt som livsmedelstillsats. Det har till och med ett eget E-nummer - E175. Guld kan alltså användas när man vill lyxa till det lite och dekorera olika produkter på ett lite mer extremt sätt. Guldet har dock ingen smak eller direkt funktion mer än att det ser lite coolt ut och höjer priset markant.

Inte för att jag kan se vitsen med att köpa en ost som Stilton Gold eller någon annan produkt med guld i för den delen. Ska jag köpa guld ska det vara som investering eller i form av någon slags smycke så att jag har nån användning för det. Vare sig det är ofarligt eller ej har jag ingen lust att äta upp det. Om inget annat så känns det som ett stort slöseri. Dock kan man ju sitta och skratta åt denna ost av guld med insikten att det säkert finns folk som kommer att tycka att det är ett perfekt sätt att spendera sina pengar.

Följ oss på Facebook