Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Några bra ekonomirelaterade appar

Att köra bra små program på mobilen eller surfplattan är ju smidigt och dessa appar kan många gånger underlätta ekonomin på olika sätt. Jag tänkte i detta inlägg ta upp några smarta appar som man kan använda till lite blandade ändamål, men som i grunden är bra för din ekonomi.

Bankernas egna appar

Alla storbankerna Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken har egna appar där man kan sköta om sin ekonomi, föra över pengar, kolla sitt saldo och göra andra enklare bankärenden.

Det är smidigt att ha möjligheten att göra detta på mobilen om man t ex inte har tillgång till datorn eller om man är ute och åker och behöver kolla sin Internetbank.

Jag som har SEB kan t ex kolla saldo, föra över pengar mellan konton etc. Man kan även kolla upp var bankomater och bankkontor ligger och dessutom scanna in OCR-nummer med kameran för enklare betalning av räkningar.

Delad ekonomi

Appen Delad ekonomi är till för dem som t ex delar på kostnader så som kompisar, rumskamrater eller par med delad ekonomi. Man kan hålla koll på vem som betalar vad, hur stor andel man ska betala och hur mycket man är skyldig etc.

Enkelt och smidigt och det krävs inte mycket för att köra appen och börja skriva in utgifter. Du kan skapa en mängd olika konton för dig och personen du delar ekonomi med (om det skulle behövas olika).

Det är en smidig app att ha om man vill ha bättre koll och få ordning på sina skulder så att alla betalar det som de ska och att det inte blir ojämnt eller att man glömmer bort utgifter och utlägg.

Soliditet AAA

Den här appen är till för dig som vill kolla upp företags kreditrapporter. Du kan se deras betyg och en massa siffror så som omsättning, resultat, soliditet, anställda och lite annan information om företagen så som ägare, var de har sin bas etc.

Detta kan vara bra ifall du är osäker på ett företag och vill kolla upp dem lite närmare. Du kan se så att allt ser rätt ut om du t ex ska köpa något. Du måste skapa ett konto och logga in.

Swish betalningar

Detta är en app som gör att du kan betala via mobilen. Du kan betala via ditt mobilnummer och dra pengarna från ditt konto och få in dem på mottagarens konto enkelt och snabbt.

En del butiker börjar ta betalt på det här sättet så att du kan betala med mobilen istället för med kreditkort eller kontanter. Det finns även en del andra liknande betalningslösningar för mobiler som är värda att kolla närmare på.

Det finns fler bra appar som underlättar för dig att hålla ordning på eller värna om din ekonomi men detta är några som kan vara värda att kolla närmare på. I framtida inlägg kan det nog komma lite fler bra tips som är värda att kolla upp.

Följ oss på Facebook