Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kortare tripp för att fylla på med öl

En hel del svenskar brukar nog då och då ta en tur till Tyskland och de bordershops som finns precis när man hoppat av färjan. Där kan man handla riktigt billig öl och annan sprit. Nu har dock Danmark bestämt sig för att sänka skatten på öl och läsk för att danskarna själva ska köpa sin dricka i landet istället för i Tyskland.

Danskarna åker gärna och handlar öl och läsk i de billiga tyska shopparna precis vid gränsen och vi svenskar är väl också ganska sugna på att göra samma sak. I Danmark har man dock beslutat att göra något åt detta genom att sänka skatten på den egna ölen och läsken. Tanken är att det ska få befolkningen att stanna i Danmark och köpa sin dricka där.

De som är skeptiska säger att det säkert kommer att leda till att ungdomar dricker mer öl och att barnen dricker mer läsk än vanligt men de som förespråkat den här utvecklingen tror inte att det kommer bli frågan om att folk dricker mer. Istället för att folk åker till Tyskland och köper på sig stora lager kan de istället köpa sin dricka i Danmark efter hand de är sugna och detta kanske då leder till att man dricker i lugnare tempo.

Oavsett vem som har rätt så kan detta innebära att de svenskar som åker iväg mot Tyskland främst för att handla öl istället kan nöja sig med att åka till Danmark. De kan då köpa billigare öl och spara pengar på bensin och färja etc och det blir även en kortare och smidigare resa rent allmänt. Det är dock läsken som blir allra billigast då man tar bort skatten helt och hållet på den. Dock kanske inte så många svenskar åker till ett annat land bara för att handla läsk.

Följ oss på Facebook