Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Tecken på att du riskerar att få sparken

Är du lite orolig för att du kanske är på väg att få sparken? Du kan titta efter lite olika tecken som tyder på att du är illa ute och i det här blogginlägget tänkte jag ta upp några tecken som kan tyda på att du är lite illa ute. Använd informationen till att kämpa hårdare och att försöka göra ett bättre jobb.

Som inledning är det bäst att säga att man givetvis inte ska läsa in för mycket i saker och ting som man tror sig veta. Bara för att något av nedanstående tecken verkar stämma in på dig betyder det givetvis inte att du är på väg att förlora ditt jobb. Ännu viktigare är att du inte ser på det hela som genomgående negativt utan att du helt tar det som en förevändning att bli bättre och att jobba hårdare. Bästa sättet att garantera sin anställning är att göra ett så bra jobb som möjligt.

Fem tecken på att ditt jobb är i fara

  • Mindre ansvar - Verkar det som att du har fått mindre och mindre ansvar den senaste tiden? Ifall det känns som att du har mindre ansvar än du borde så kan det vara en varningssignal. Försök att visa framfötterna och att du kan ta ta ansvar och att du är att lita på.
  • Chefens beteende förändras - Ifall du känner att chefens beteende gentemot dig har förändrats till det sämre är det något som alltid är värt att notera och fundera på. Är chefen mindre vänlig eller ställer in era enskilda möten är det inte helt bra. Självklart är det alltid bättre att ha en bra relation med sin chef.
  • Utstött på kontoret - Om du känner att du plötsligt blivit utstött eller inte får information om möten etc är det inget bra tecken. Detsamma om dina arbetskamrater slutar prata med dig eller utesluter dig ur gruppen. Risken är stor att ditt jobb är illa ute.
  • Dålig skriftlig utvärdering - Normalt får man inga negativa kommentarer på sin skriftliga utvärdering och sådana är alltså ett tecken på att något inte står rätt till. Vanligtvis formuleras allting på ett positivt sätt för att uppmuntra förbättring. Negativa kommentarer kan vara ett sätt för chefen att samla dokumentation till grund för uppsägning.
  • Ditt jobb annonseras ut - Har du hittat en jobbannons med dina arbetsuppgifter? Det finns risk att man är ute efter att ersätta dig. Givetvis kan det även vara så att man vill nyanställa eller liknande men normalt vill man gärna ha en ersättare innan man ger någon sparken. Normalt brukar man även höra rykten om det behövs nyanställas ifall så är fallet.

Följ oss på Facebook