Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Pandemin fick vissa företag att rasa ihop och andra att frodas

En av de saker som verkligen kan kännas lite skum när man ser hur pandemin har påverkat oss är att det är extremt olika hur den har påverkat företagen. Många har gått på knäna totalt på grund av problem som har uppstått i princip helt på grund av COVID-19 och alla restriktioner etc. Andra har istället fått en rejäl uppsving och gjort bättre resultat än någonsin tidigare.

Det är två sidor av samma mynt som är totalt olika och det är givetvis tråkigt att en del kan lyckas så väl nu på andras bekostnad. Men det är också på ett sätt det som är djungelns lag - de starkaste överlever. De som kan anpassa sig bäst klarar sig och de andra försvinner bort.

Pandemin gav e-handeln en stor extra push

E-handel har varit framtiden ett ganska bra tag nu. Det har kommit mer och mer och blivit en allt större del av våra liv. Även de äldre bolagen som kanske traditionellt sett inte har haft någon e-handel och varit nöjda utan den, har sakta men säkert börjat implementera detta och öppna upp på nätet. Och då pratar jag om åren innan pandemin bröt ut.

När 2020 kom och allting hände och nedstängningar och restriktioner och isolering blev ett faktum så blev det givetvis en stor omställning för väldigt många bolag. Det drabbade hotell- och restaurangbranschen rejält. Resebranschen likaså. Samt kultur och evenemang osv. Men det jag fokuserar på idag är handeln. Många fysiska butiker fick det väldigt jobbigt, eftersom man helst ska hålla sig hemma och undvika att gå i affärer i onödan.

Många företag har fått under samtidigt som e-handeln frodas

Nätbutikerna drabbades inte direkt av de negativa effekterna eftersom de redan från början hade ett upplägg där man inte behöver ge sig iväg hemifrån, man träffar inga andra människor och kan få sin leverans hem till dörren till och med.Så det blev inget större tapp för e-handeln utom möjligen för vissa sektorer där folk bestämde sig för att avvakta med köpen.

Det blev plötsligt väldigt bråttom för alla de fysiska butikerna som inte hade en e-handelslösning också - att de måste fixa iordning sin egen e-handel för att ge folk som vill handla hos dem en chans att göra det på ett säkrare sätt. Givetvis är det inte lättaste uppgiften om man inte redan har jobbat med det ett tag. Det krävs en hel del för att få igång allt, en bra butik samt fungerande logistik.

Resultatet blev att många rena e-handlare fick en rejäl boost eftersom de tog över kunder från de traditionella fysiska butikerna. Många slog rekord eller fick åtminstone sälja långt över förväntan. Även om man kanske kunde tro att det var ett dåligt tillfälle att starta en ny butik 2020 så gällde detta inte för nätbutiker. Att öppna en vanlig fysisk butik hade inte varit vältajmat men att öppna på nätet var istället perfekt.

E-handeln tvingades till fem års utveckling under bara ett år

De allra största utvecklingsperioderna kommer från nödvändigheten. När det är kris och man måste utvecklas. T ex när det är krig. Ingen tid har gjort så mycket för utvecklingen som krigstider. Lite samma effekt har en stor internationell pandemin som verkligen hotar landet och dess invånare.

Vi blev tvungna att ta stora steg snabbt. Mycket snabbare än vi annars hade gjort. Det innebär att e-handeln har utvecklats mycket snabbare än den hade gjort i vanliga lugna tider. För att det måste göras - både för att folk skulle undvika att bli sjuka och för att företagen måste utvecklas för att inte gå under. Man kan tänka sig att vi åstadkom lika mycket eller mer under 2020 när det gäller e-handel än vi annars hade gjort på 4-5 år.

Många saker har hänt. Många stora butiker som traditionellt sett inte har haft e-handel eller satsat så mycket på det har nu klämt fram egna e-handelslösningar på kort tid. Många befintliga e-handlare har även steppat upp och förbättrat sina tjänster samt att många nya aktörer har poppat upp inom olika områden. Nya e-handlare, även stora sådana, har eller är på väg att få igång sina butiker på nätet. Även leveranserna och logistiken har förbättrat och vi har fått fler alternativ, speciellt när det gäller hemleveranser.

Vill inte förlora de gamla bra butikerna

Det är kul att det har gått framåt och jag som är ett stort fan av e-handel tycker såklart att det är trevligt med positiv utveckling. Men också lite bitterljuvt när det är delvis på bekostnad av en del bra gamla bolag och butiker. Det är en hel del som har fått slänga in handduken eller åtminstone göra om verksamheten nu, som inte hade haft några större ekonomiska bekymmer om pandemin inte hade kommit.

Åhléns verkar t ex ha problem nu och även om de har en fungerande e-handel (och haft rejäl ökning av försäljning via den kanalen) så har de största delen av sin försäljning i varuhusen fortfarande. Deras kunder är fortfarande till stor del vana vid att handla i fysiska butiker, även om omställningar givetvis görs sakta men säkert.

Det vore så klart tråkigt att förlora en kedja som Åhléns och även andra butiker och kedjor som har varit starka eller åtminstone gått ok tidigare, bara på grund av en tillfällig period av dåligheter utom någons kontroll. E-handel är bra och smidigt men det blir inte så bra om alla fysiska butiker får slänga in handduken heller.

Länge har det talats om butiksdöden och om hur centrum i städer tappar butiker först till större affärsområden och köpcentrum men även till sämre försäljning i fysiska butiker när det handlas allt mer på nätet. Även om utvecklingen på ett vis är naturlig så vill man givetvis inte att alla butiker ska försvinna från städerna och att allt bara ska finnas på nätet. Fysiska butiker har sin charm och fyller en bra funktion på många vis också, så visst önskar åtminstone jag att bra butiker ska kunna få leva kvar.

Följ oss på Facebook