Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bra och dåligt vid löneförhandling

Då och då kommer chansen att diskutera sin lön och att förhandla om en bättre lön. Detta är en chans man ska ta och göra det bästa av men det är inte helt lätt som många säkert vet. Det gäller att göra vissa saker och att låta bli att göra andra saker om man vill lyckas så bra som möjligt. Här går vi igenom några bra tips för vad man bör undvika att göra på sin löneförhandling och vilken inställning man bör ha.

Till att börja med tänkte jag ta upp lite om vad som är bra att göra när man ska löneförhandla så att vi får en bra grund att stå på. Efter det tar vi upp några konkreta exempel på saker som helst ska undvikas och som är negativa.

Försök att vara väl förberedd när du ska löneförhandla. Se till att du har koll på vad du har åstadkommit och vad du bidrar med på ditt jobb och att du konkret kan presentera lite av detta för din chef. Man kan tro att chefen har stenkoll på dig men det är inte alltid fallet. Räkna med att du själv får hålla koll på saker och ting och ta inget för givet. Lägg fram argument för varför du är värd lite mer i lön men basera det på dina prestationer och inte på jämförelser med andra eller deras löner.

Ha gärna en lugn inställning till löneförhandlingen och se det hela som just en förhandling, där båda parter ska kunna känna sig nöjda. Glöm dock inte bort att du faktiskt kan förhandla, så nöj dig inte bara rakt upp och ner med den löneförhöjning som erbjuds.

Vad ska man inte göra vid löneförhandlingen?

Nu har vi kommit till ett gäng bra tips om vad du bör undvika när du ska förhandla om bättre lön. Det finns många saker som är bra att tänka på som kan ha negativ effekt under själva löneförhandlingen.

  • Var inte för tuff och ställ en massa krav hur som helst. Du ska givetvis stå upp för vad du tycker men se till att ha underlag för dina krav och visa på vad du har gjort för att förtjäna din högre lön.
  • Ännu värre är att försöka göra sig själv till ett offer och att man inte har det lika bra som andra med samma jobb eller kolleger etc. Dra inte in personliga saker som att du har fått barn eller renoverat huset och har en massa dyra kostnader etc.
  • Titta inte för mycket på dina arbetskamrater. Det är inte ett bra argument till högre lön att de andra på ditt arbete har högre lön. Fokusera på dig och dina prestationer istället.
  • Att vara dåligt förberedd är inte bra eftersom man för det första inte kan lita på att chefen vet exakt vad man presterat och även eftersom det lätt händer att man börjar dra till med dåliga argument om man inte vet vad man ska säga.
  • Hota inte med att du ska sluta ifall du inte får högre lön ifall du inte verkligen menar det och låt det vara en sista utväg. Det finns ju alltid risk att chefen tycker att det låter som en bra idé.
  • Avslutande råd är att man minst av allt ska låta bli att förhandla om en bättre lön. Du ska inte bara tacka och ta emot utan göra ett försök. Gör en presentation där du visar varför du är viktig för företaget.

Med lite tur kan dessa tips hjälpa dig att få till en bättre löneförhandling som handlar om vad du har gjort för att förtjäna en högre lön och som i slutändan blir en positiv upplevelse för både dig och din chef.

Följ oss på Facebook