Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Lär dig allt om fonder i artikelserien Fondskolan

Nu har vi börjat med en ny artikelserie som vi kallar för Fondskolan. Där kommer vi att göra en grundläggande men stor genomgång av fonder, från att förklara vad fonder är och vilka typer av fonder som finns till att diskutera investeringar, riskspridning, månadssparande och pensionssparande etc. Förhoppningen är att alla ska kunna få ut något, men denna artikelserie riktar sig framför allt till de som inte har så bra koll på fonder.

Fondskolan

Fonder är ett riktigt bra sätt att spara pengar och det är egentligen ett ganska enkelt sätt att spara dessutom. De flesta har förmodligen ett visst sparande i fonder via sitt pensionssparande då man vanligen automatiskt får pengar investerade i lite olika fonder. Dock är det även ett bra sätt att spara om man vill bygga på med ett privat pensionssparande.

De flesta har säkert en liten aning om vad fonder är och hur de fungerar men vi vill försöka bygga på denna kunskap lite mer, så att alla kan få en lite större förståelse och känna sig trygga i sitt fondsparande. Då blir det även enklare att göra egna val, byta fonder och att känna att man har större kontroll över sitt sparande.

Fondskolan ett viktigt steg för oss

Namnet Fondskolan kanske inte är det mest kreativa då det säkert redan finns andra som har gjort liknande saker förr. Vi har dock inte haft så mycket information av det här slaget på vår sida. Vi har en del artiklar om olika typer av fonder sedan tidigare men nu vill vi försöka samla informationen på ett bättre sätt och förklara på ett enkelt och pedagogiskt sätt hur det funkar med fonder. Det blir då lite enklare att ta till sig tänker vi.

Vår plan är att försöka skriva mer och mer guider och längre artiklar om olika ämnen som kan vara svåra att förstå men som många är intresserade av. Fonder och aktier är två sådana områden - som många antingen sysslar med eller skulle vilja syssla med ifall de kunde lite mer. Fondskolan blir en av de första serierna av detta slag som vi satsar på. Vi har sedan tidigare en del artikelserier inom skulder och förbättring av din ekonomi men nu försöker vi göra detta i större utsträckning.

Första delen är nu ute och jag kan inte lova när nästa del kommer ut men jag hoppas på att det kommer en i veckan framöver tills serien är klar. Det kan tänkas bli någonstans runt sju artiklar till som behandlar t ex olika typer av fonder, investeringsstrategi och riskspridning, investeringssparkonto, pensionssparande och månadssparande etc.

Första delen kan du läsa här: Fondskolan del 1 - Introduktion till fonder

Följ oss på Facebook