Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Revisorindustrins död skapar nya möjligheter för ditt företag

”Den enes död, den andres bröd” är ett uttryck som innehåller tragik och hopp i en och samma mening. I takt med att allt fler väljer att sköta sig själv och hitta information på nätet så är också sättet redovisning sköts på äntligen på väg att förändras. Men alla yrkesmän- och kvinnor har inte hakat på trenden och resultatet blir en stor klyfta mellan gamla, föråldrade tekniker och nyskapande och moderna program. Om du vill modernisera din redovisning behöver du lära dig se skillnad.

Revisorindustrin står inför förändring

Många känner inte till det, men sättet revisorer och redovisningskonsulter arbetar på har inte förändrats nämnvärt på årtionden. Medan alla andra typer av verksamheter har moderniserats har många i branschen bestämt sig för att hålla fast vid hur man alltid har gjort saker.

En sak som dock innebar en stor förändring var persondatorernas spridning under 80-talet. Då kunde plötsligt företagare använda datorprogram som hanterade deras bokföring och ekonomi. Men detta var helt enkelt för tidigt för att allt skulle ställas på sin spets, som det nu har gjort.

Revisorindustrin förändras och ditt företag kan vinna på det

Folk som driver revisionsbyråer är i regel lite äldre och känner sig inte helt bekväma med teknologi och är inte bekanta med moderna verktyg. Detta får till följd att det finns minimalt rum för yngre medarbetare att påverka företaget och modernisera det. Deras kunder går miste om möjligheter till ökad effektivitet.

Till exempel finns det många företagare som inte har en aning om deras egen företagsekonomi på grund av föråldrad teknologi. Om din redovisningskonsult fortfarande använder sig av uråldriga datorprogram eller förvarar papper i arkiv så är han eller hon den enda som har insikt i din ekonomi och så kommer det forsätta vara så länge ingen onlinetjänst används. Detta gör att det blir svårt att driva ditt bolag framåt.

Av detta skäl är det intressant och bra att det faktiskt har börjat hända saker och att det börjar dyka upp aktörer som använder sig av modern teknik, appar och smarta datorprogram i sin verksamhet. Det gör att man kan bli mer involverad i sin egen ekonomi och även effektivisera arbetet en hel del.

Detta gäller speciellt med tanke på att många nya företag är just it-företag, e-handlare och liknande, vilka är mycket erfarna och duktiga på att använda moderna lösningar och Internet. Dessa vill givetvis också ha redovnisningstjänster som motsvarar detta och som lever upp till deras krav på smidighet, snabbhet och tillgänglighet.

Problemet som kan uppstå är dock att man inte alltid vet vem man ska anlita för att få det som man är ute efter. Hur ska man hitta den bra och moderna redovisningstjänsterna som faktiskt hänger med i tiden?

Enklare att anlita rätt person

Redovisningskonsulter och revisorer gör olika saker, men det är inte alla som är medvetna om det. Det är viktigt att välja rätt person för rätt jobb och det är så du får bäst resultat. Med den gamla tidens revisorpraxis var det lätt att anlita fel person, vilket innebar dyrare kostnader.

Men i takt med att moderna teknologier ersätter delar av revisorindustrin blir det hela nu mycket enklare. Ett bra exempel på detta är jämförelsesajter som implementerar AI-teknik så att du kan jämföra och hitta en redovisningskonsult som passar dina behov.

Enklare att sänka dina kostnader

Det skulle lätt kunna tyckas som att det inte borde spela någon särskilt stor roll vilken redovisningskonsult eller revisor du anlitar och för ett otränat öga kan det verka som att alla är likadana.

Men faktum är att precis som med alla andra tjänster du kan köpa så finns det bra och dåliga konsulter. Det kan också vara så att en viss konsult kanske är jättebra för andra, men inte passar ditt företag. Därför är det viktigt att jämföra innan du väljer. Dessutom kan priserna skilja sig enormt mycket och du kan spara en hel del på att jämföra.

Och framför allt så reser det sig ur askan efter revisorindustrin en ny generation som använder modern teknologi för att se till att ditt företag kan bli så effektivt och lönsamt som möjligt. De är inte rädda för att hjälpa dig att använda appar för din bokföring eller kommunicera via mejl eller chatt i stället för snigelpost. Äntligen är det på väg att hända något i redovisningsvärlden!

Följ oss på Facebook