Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringsbolagen har haft hård vinter

Nu när vintern börjar ta slut kan försäkringsbolagen äntligen börja se hur mycket den hårda vintern har kostat dem. Och det är tyvärr ingen rolig uppgift. Försäkringsbolagen kollar på vinterns frys- och vattenskador i villor och fritidshus och som det ser ut har det återigen varit ett riktigt dåligt år.

När vintern börjar ta slut kan försäkringsbolagen börja summera kostnaderna för alla frys- och vattenskador. Den här vintern har tyvärr inneburit en hel del skador, precis som förra vintern. Det innebär stora kostnader för försäkringsbolagen, vilket kan återspegla sig i deras resultat. De flesta stora försäkringsbolagen redovisar ökade kostnader men i dagsläget vill de inte säga ifall detta kan leda till höjda försäkringspremier för hem- och villaförsäkringar.

Nu när vintern börjar ta slut kan man få en bättre överblick över frysskador och även vattenskador som uppstår till följd av detta. Redan nu ser det som sagt bistert ut för försäkringsbolagen som får högre kostnader till följd av alla skador. Dock är det ännu inte över eftersom påsken kommer så sent i år och det är först runt påsk många åker ut till sina fritidshus och då upptäcker skador som uppkommit under vintern.