Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avbeställningsskydd för fyrfota vänner

Normalt kan en reseförsäkring täcka in ifall du eller någon i din familj blir sjuk eller om någon av resenärerna blir sjuka under resan så får man ersättning för vård etc. En hund eller katt kanske många räknar in i familjen, men det gör dock inte en vanlig reseförsäkring. Agria Djurförsäkring har nu kommit med en speciell reseförsäkring för katter och hundar med avbeställningsskydd.

Försäkringen är helt enkelt till för katter och hundar så att du som har bokat in en resa kan ordna en bra lösning ifall husdjuret skulle råka bli sjuk antingen före resan eller under resan. Ifall hunden eller katten blir sjuk inför resan är det kanske inte så skoj att åka iväg på semester. Du kan då få avbeställningsskydd som täcker avbokningskostnader etc. Blir djuret sjukt eller skadat under själva semestern kan du också få ersättning för t ex ombokningskostnader och logi.

Själva idén är att ge en del av del av den säkerhet som en vanlig reseförsäkring innebär även till de fyrfota familjemedlemmarna. Du kan nu rädda din semester även ifall hunden eller katten blir sjuk och det innebär en extra trygghet för folk med husdjur. För många är det kanske självklart att en katt eller hund är en del av familjen men de räknas inte in som en del av den närmaste familjen enligt reseförsäkringens villkor. Nu finns det dock ett alternativ för dem som vill vara extra trygga.