Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Rut- och rotavdrag märker inte av finanskris

Tack vare rut- och rotavdrag kan svenskarna köpa hushållstjänster och renovera och få en del av pengarna tillbaka. Detta har varit väldigt populärt ända sedan starten men det finns fortfarande inga direkta tecken på att rut- och rotavdragen håller på att mattas ut. Inte ens nu när det det är oroligt i finansvärlden. Svenskarna njuter fortfarande framför allt av hushållstjänster som t ex städhjälp med rutavdrag men även av renovering med rotavdrag.

Även trots att det varit instabilt finansiellt och vi haft finanskris har det fortfarande funnits ett stort intresse för rot- och ruttjänster. Under perioden januari - augusti 2011 har det betalats ut hela 1,1 miljarder i rutavdrag jämfört med 0,9 miljarder under samma period förra året. Utbetalning för rotavdrag har ökat till 8,8 miljarder jämfört med 8,3 miljarder förra året. Detta visar att svenskarna fortfarande verkar vara sugna på både hushållstjänster och renovering av olika slag, även i lite mer osäkra tider.

Bland ruttjänsterna är det fortfarande städhjälp som dominerar och detta är något folk verkar gilla. Just städtjänster har hållit en bra stabil nivå och ökar fortfarande men även andra rut- och rottjänster har också ökat. Det finns ett allmänt stort intresse. Det verkar inte finnas några direkta tecken på att utvecklingen kommer att avmattas under hösten och resten av året trots en osäker ekonomisk situation i Sverige och världen.

Svenskarna har fortfarande ganska god ekonomi trots finanskris så det kan definitivt vara ett av skälen till att man fortsätter använda sig av avdragen och fortsätter med både hushållstjänster och renoveringsprojekt. Dessutom är avdragen i sig så pass trevliga att många gärna vill utnyttja dem. Man vet självklart aldrig vad framtiden har att erbjuda, och blir den ekonomiska situationen värre är risken uppenbarligen stor att rot- och ruttjänsterna minskar.

Följ oss på Facebook