Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Internet

Använd Internet

Det finns flera olika sätt att ringa upp någon annan person genom nätet. T ex har du Skype som ett alternativ. Ett annat alternativ är MSN där det går att dels ha röstsamtal men även videosamtal. Alternativen är många och kan ofta vara trevligare än ett vanligt telefonsamtal. Sen att det är gratis får ju ses som en mycket stor fördel också. Genom att det är gratis finns det faktiskt ganska mycket pengar att spara in på detta.

E-faktura
Att få en faktura skickad till sig per post kan ofta kosta 15 -25 kr per faktura. Detta blir en ansenlig summa i längden om man får lite fakturor då och då. Ett alternativ som många bolag erbjuder är E-fakturor som är gratis. Du får helt enkelt fakturan dig skickad bara den elektroniska vägen och sedan betalar du den som vanligt. Går att spara en ganska bra summa pengar på detta vis.

Rätt bredbandsabonnemang

Det finns flera olika typer av bredbanksabonnemang att välja på och det är inte alls säkert att du t ex behöver den snabbast typen. Priserna skiljer ju ganska mycket på de långsammaste och snabbaste så om du har bättre än vad som egentligen behövs kan detta vara ett sätt att spara pengar

Upp 2 mbit/s - Passar dig som mest använder nätet för basicsaker som t ex betala räkningar, maila, chatta och allmänt surfande.

Upp till 8 mbit/s - Är en typ av abonnemang som passar dig som laddar ner ganska stora filer, spelar mycket online eller laddar ner andra ganska stora filer.

Upp till 24 mbit/s - Detta är den snabbaste hastigheten du kan få om du använder dig av ADSL. Passar dem som tittar mycket på TV online t ex. Nerladdning av mycket stora filer och vid spelande kan det också vara bra.

100 mbit/s - Beroende på var man bor kan man få ännu snabbare uppkoppling. 100 mbit/s är i princip snabbare än vad alla behöver. Så det passar väl mest för personer dels som är väldigt otåliga och inte vill vänta under tiden riktigt stora filer laddas ner.