Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Försäkringar

Har man inte noga kollat upp sina försäkringar finns det stor risk att man betalar onödigt mycket pengar. Det är faktiskt ganska stor skillnad mellan de olika försäkringsbolagen när det gäller priser. Ett mycket bra tips är då att använda sig av Insplanet. Detta är en webbsida där man utan kostnad kan jämföra priser från en massa olika försäkringsbolag. Det går att jämföra priserna på de flesta vanliga typerna av försäkringar.

Eftersom det är gratis är det ju bara att gå in och kolla. Kanske upptäcker du då att du redan har den billigaste försäkringen. Annars är det ju bara att byta och spara in en del pengar.

Självrisk

Att ändra självrisken på din försäkring kan ses som en chansning men kanske en sådan du är beredd att ta. För försäkringar är ju tänkt att hjälpa i första hand när det gäller stora kostnader. Och höjer du din självrisk blir kostnaden som försäkringsbolaget tar ut av dig lägre. De vet ju att du inte kommer att komma till dem med mindre ärenden och därför rent statistiskt blir du en billigare kund för dem vilket gör att priset går ner.

Spara bevis

Om något skulle hända som t ex en husbrand är det viktigt att ha så mycket bevis som möjligt för vad du hade. Kan du inte bevisa att du t ex hade en fin tv är risken att du inte får ut så mycket som du är berättigad till på försäkringen.

Se därför till att spara kvitton, ta kort, spela in osv allt som säger vad det är du äger. Spara dessa sedan på ett säkert ställe som helst är utanför hemmet.