Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Import eller Auktion

Importera fordon

Ska det köpas en ny eller begagnad bil kan det vara idé att kolla det kostar att köpa den från utlandet. Då speciellt från något land i EU eftersom det inte är tull på sådana varor. Är man rädd för att bli lurad gäller samma sak som i Sverige då det alltid är säkrast att köpa en bil av någon större firma än det är att köpa den privat.

Tidigare var skillnaderna i priser större än vad de är nu på en ny bil. Exempelvis kunde en bil i Danmark kosta så mycket som 50 000 kr mindre än här hemma. En ganska bra potentiell besparing det om man uttrycker sig lugnt. Sen är det ju långtifrån alla bilar som det går att spara de summorna på men ansenliga summor går att spara.

Köpa begagnat är vanligast att göra från Tyskland. Även här är det så att marginalerna har sjunkit på senare år men det går fortfarande att göra bra vinster. Husbilar ska även ha en klart lägre prisnivå i Tyskland än vad de har här och med tanke på de höga priserna på husbilar finns det mycket pengar att spara in.

Köpa bil på auktion

Att köpa en bil på auktion är även det ett alternativ för dig som vill spara pengar på ditt inköp. Det finns ett antal sajter som erbjuder just denna tjänst. Det går att göra riktiga fynd på denna typ av handel bara man letar lite. Se bara till att verkligen sätta ett maxpris per bil som man lämnar bud på som känns lagom så försvinner risken att köpa en bil som är för dyr.

Tips på sajter;