Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kreditkort betalningsamärkning

Att skaffa ett kreditkort när man har betalningsanmärkningar kan vara lite lurigt då bankerna ofta inte vill låna ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar. Betänker man då att ordet kredit betyder lån så inser man ju att det kan vara lite svårt att få ett kreditkort om man har betalningsanmärkning.

Här ska vi därför lite snabbt ta upp några bra saker att tänka på om du ändå vill försöka skaffa ett sådant. För det är inte alls omöjligt då det finns utgivare som inte tvärt säger nej till ansökningar från personer som har anmärkningar. Det finns dock inga som helst garantier till ett positivt svar.

Är det verkligen ett kreditkort du behöver?

Detta är den första frågan som du bör ställa dig då det inte är säkert att det är ett kreditkort som du verkligen behöver. Ett kreditkort är ju nämligen ett kort där du betalar en gång per månad hela beloppet som du då har handlat för, alternativt bara betalar en del och då får betala ränta på kvarstående belopp. Kanske är det istället ett vanligt bankkort som du behöver. Det är nämligen vanligt att folk blandar ihop dessa uttryck. Ett bankkort fungerar annorlunda då pengarna som du handlar för direkt dras från kontot. Alltså handlar du för pengar som redan finns tillgängliga. Kortet fungerar på samma ställen som ett kreditkort så det finns där ingen skillnad.

Är det ett bankkort du letar för istället för ett kreditkort ska det vara mycket enklare för dig att få en sådan ansökan godkänd. Bankkort för inte med sig några risker för bankerna eftersom det bara är pengar som redan finns du handlar för. Därmed är anmärkningar oftast inga problem vid denna ansökningar om denna typ av kort.

Kreditkort med betalningsanmärkning

Är det dock så att du verkligen letar efter ett kreditkort där du betalar på månadsbasis blir det mycket svårare att få ett kort utställt på dig. Många säger tyvärr blankt nej till dessa ansökningar.

Hoppet är dock inte ute utan det gäller för dig att förbereda dig ordentligt inför en ny ansökan. Det gäller nämligen för dig att visa upp en god ekonomi trots betalningsanmärkningen. Äger du ett hus och det inte är fullt belånat är det något som banken kan se som positivt, har du pengar sparade visar det även på trygghet som kan uppväga anmärkningen. Sen krävs det också att du har ett jobb som ger en stabil inkomst.

Blir summan av din ekonomi något positivt finns det möjligheter att få ett kreditkort trots anmärkningar men det kräver troligen att du direkt tar kontakt med banken och för dem visar upp att du är pålitlig. Något som då är viktigt är att du inte försöker att dölja anmärkningarna då de ändå kommer att upptäcka dem. Är du ärlig ökar chanserna att få ansökan godkänd. Sen ska du som sagt vara medveten om att det absolut inte finns några garantier. Det troliga är att du blir nekad av de stora bankerna men chansen kan iaf finnas där om du kan framföra goda argument.

Hitta ditt Kreditkort

Du kan jämföra effektiv ränta på krediten och årsavgift för kortet och även se antal räntefria dagar för din kredit. Jämför kreditkort nedan eller kolla i vår stora jämförelse av kreditkort och betalkort.

Utgivare / KreditkortÅrsavgiftEff. räntaKreditgränsRäntefritt
Swedbank - GuldSwedbank - Guld495 kr10.19 %100000 kr55 dagar
SwedbankSwedbank195 kr10.88 %60000 kr55 dagar
ICAICA324 kr11.24 %100000 kr60 dagar
SEBSEB195 kr11.32 %150000 kr60 dagar
Nordea - Guld MasterCardNordea - Guld MasterCard470 kr12.1 %100000 kr55 dagar
Handelsbanken - AllkortHandelsbanken - Allkort250 kr14.3 %100000 kr45 dagar
Nordea - CreditNordea - Credit160 kr15.52 %50000 kr55 dagar
MoreGolf - MasterCardMoreGolf - MasterCard295 kr16.04 %?55 dagar

Kolla in vår stora jämförelse av kreditkort