Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför Sparkonto

{jcomments off}
Välj bindningstid för sparkonton:
Aktivera filter för att endast visa sparkonton som passar dig:
Surfar du i mobilen? Vänd skärmen på sidan för att se fler kolumner m. info!
Du jämför just nu sparkonton med bindningstid på 1 år
Aktiva filter:

Jämförelse av sparkonto med bindningstid 1 år

Sparkonto Ränta Bindn.tid Garanti Min insättn. Max insättn. Fria uttag
4Spar - Räntekonto 1 år4Spar - Räntekonto 1 år8 %1 årNej10000 kr50000 krNej
BlueStep - Fast ränta 1 årBlueStep - Fast ränta 1 år1.15 %1 årJa-800000 krNej
Marginalen - Fasträntekonto 1 årMarginalen - Fasträntekonto 1 år1.1 %1 årJa50000 kr5000000 krNej
Sevenday - Fastränta 1 årSevenday - Fastränta 1 år1 %1 årJa-1000000 krNej
Marginalen - HögräntekontoMarginalen - Högräntekonto0.8 %1 årJa--Nej
Ikanobank - Sparkonto Fix 1 årIkanobank - Sparkonto Fix 1 år0.4 %1 årJa10000 kr-Nej
Länsförsäkringar - Fasträntekonto 1 årLänsförsäkringar - Fasträntekonto 1 år0.15 %1 årJa20000 kr20000000 krNej
Nordea - Fasträntekonto 1 årNordea - Fasträntekonto 1 år0.1 %1 årJa10000 kr20000000 krNej
Swedbank - Fasträntekonto 1 årSwedbank - Fasträntekonto 1 år0.1 %1 årJa5000 kr-Nej
SEB - Placeringskonto 1 årSEB - Placeringskonto 1 år0 %1 årJa10000 kr-Nej

Jämförelse av sparkonto

Ifall du funderar på att börja spara pengar på ett sparkonto är det en bra idé att se vilka olika sparkonton som finns att välja på. Här har vi en stor jämförelse av sparkonton där du kan se vilken ränta du kan få och lite andra bra villkor så som fria uttag, ifall det finns insättningsgaranti och hur mycket du kan spara som minst och som mest. Jämför genom att välja bindningstid och kolla vilka sparkonton som har högst ränta och bäst villkor. Ju längre bindningstid ju högre ränta brukar man ofta kunna få.

Mer information om att jämföra sparkonton

Om du vill satsa på en lite säkrare sparform kan det vara en bra idé att överväga just ett sparkonto. Då kan du sätta undan dina pengar på ett säkert ställe och få ränta på dem. Ett sparkonto är ett alternativ till mer riskabla sparformer så som aktier och fonder. Du kan givetvis inte tjäna pengar på samma sätt som med aktier men det är en sparform med låg risk och du vet redan i förväg hur stor avkastning du får, vilket är bra för den som vill ha ordning på sina pengar och hålla risken på ett minimun.

När du sparar eller investerar pengar vill du givetvis ha en bra avkastning och därför bör du ta dig tid att kolla vilka olika sparkonton som finns och välja ett som har en bra ränta och andra vettiga villkor. Vår jämförelse av sparkonton hjälper dig att se vilket utbud som finns från olika banker och kreditinstitut och du kan jämföra räntor eller se på bindningstid, minsta och högsta insättning, ifall du har fria uttag och liknande. Du får en bra överblick och kan filtrera på lite olika saker så att du snabbt kan hitta just de sparkonton som är rätt för dig.

Du kan i vår jämförelse se sparränta, bindningstid (hur länge du måste binda upp pengarna), minsta och högsta insättning / sparbelopp, ifall det finns insättningsgaranti och ifall du har några fria uttag från ditt sparkonto.

Det är värt att veta följande om sparkonton:

  • Insättningsgaranti är ett skydd för dina pengar upp till 100 000 euro som gör att du kan få ut dina pengar även om en bank skulle gå i konkurs. Pengarna garanteras av staten. Nästan alla sparkonton som vi listar omfattas av insättningsgarantin.
  • När man binder upp sina pengar på t ex 1 år eller mer så får man en bättre ränta, eftersom man då i princip godkänner att banken får använda pengarna under denna period utan risk att man tar tillbaka dem. Ofta kan man få en högre ränta ju längre man binder upp sina pengar. Vill man ha bättre ränta kan man alltså binda upp pengarna på ett sparkonto under en längre tid, men då kan man heller inte använda pengarna under denna period (man kan dock normalt göra uttag mot en avgift).
  • Har du bindningstid på ditt sparkonto är det troligt att du inte har fria uttag. Tanken är att banken vill ha kvar pengarna på kontot under hela perioden och därför brukar man få betala för att ta ut pengar. Kostnaden kan t ex vara en procentsats av det belopp du tar ut men det kan även vara att du vid uttag får en reducerad ränta på resterande belopp på ditt sparkonto. Tänk alltså på att de pengar du sätter in på ett sparkonto med längre bindningstid helst ska vara pengar du inte vill eller behöver röra under den perioden.
  • Olika sparkonton kan ha lite olika villkor. En del tillåter att du sätter in pengar när som helst medan andra har som regel att du bara kan göra en insättning och att bindningstiden då sätter igång och du börjar tjäna in ränta på pengarna. Läs villkoren för att se hur det sparkonto du är intresserad av fungerar, så att du vet vad som gäller för insättningar, uttag och annat viktigt.

Följ oss på Facebook