Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Direktverkande el

Fördelar

  • Billig installation
  • Lättskött
  • Säker tillgång till energi
  • Bra miljö om grön el används

Nackdelar

  • Dyr drift

Under 1970-talet trodde man stort på kärnkraften och installation av direktverkande el för uppvärmning av villor uppmuntrades av myndigheterna och elen var billig. Detta höll i sig in på 80-talet då det fortfarande var vanligt att installera detta i vanliga hus. I dag har tiderna förändrats med krav på nedläggning av kärnkraftverken och ett allt mer ökat miljötänkande har gjort att behovet på energihushållningen har ökat. Detta har gjort att elpriset har ökat kraftigt och blivit ett dyrt energialternativ.

Elradiator

Direktverkande el innebär att man med elradiatorer värme upp ett hus. Detta är alltså inte ett vattenburet system vilket har skapat problem för många som senare har önskat att byta till ett nytt och mer kostnadseffektivt värmesystem. När det blir kallt ute så krävs det stora mängder el för att värme upp ett hus och då drar kostnaderna lätt iväg till nivåer som är alldeles för höga.

Det är alltså att rekomendera att byta ut ett system av detta slag mot något mer modernt. Sen att byta till ett vattenburet system kan vara dyrt då det kan krävas stora förändringar i bostaden då elementen behöver bytas ut och rör till dessa ska dras. Men det finns andra alternativ som att installera en luft/luftvärmepump eller en pelletskamin. Detta är inte lösningar som tillgodoser hela värmebehovet men det kommer iaf att dra ner kostnaderna ordentligt. Bägge lösningarna kostar runt 20 000 - 50 000 kr att installera och betalar av sig normalt på några år.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook