Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

10 tips inför visning

Här kan du läsa 10 bra tips som kan hjälpa dig att få ut ett så högt pris som möjligt för din bostad. För man ska absolut inte underskatta hur mycket några få enkla saker kan öka värdet på en bostad. Det är ju bara att tänka sig själv hur man skulle reagera om man kom till ett fint hus eller om man kom till ett som är stökigt.

Rensa - Detta är troligen det allra viktigaste när det gäller att få ordning på en bostad inför en visning. Ta bort allt som är onödigt. Har man t ex väldigt många möbler i ett rum är det bättre att ta bort de allra flesta för att det dels ska se trevligt ut men även känns ett rum större ifall det inte finns massor av möbler.

Städa - Ett hus som är ordentligt städat kommer troligen att locka flera när de tittar. När det gäller städning så ska allt städas för att få så bra resultat som möjligt. Detta inräknar saker som fönster, toaletten m.m. Ny handdukar på toaletterna och i köket är också smart.

Vädra - Dofter riskerar att skrämma iväg potentiella köpare. Därför är det viktigt att vädra ordentligt. Dofterna behöver inte vara några konstiga för att skrämma folk därför ska man alltid vädra.

In med ljus - Det gäller att släppa in så mycket ljus som möjligt då detta kommer att göra bostaden mer attraktiv.

Bort med personliga saker - Foton och annat som visar klart vem det är som bor där sedan tidigare bör man ta bort för att inte de ska störa.

Bort med personligheten i huset - Det är inte bara foton och annat sådant som ska tas bort utan även om man har en massa speciella prydnadsföremål bör dessa plockas undan. Allt handlar om att visa upp huset inte den som tidigare bott där.

Trädgården - Se till att gräset är klippt, häcken ser bra ut, rabatten rensad osv. Spekulanterna kommer även att vilja se hur tomten ser ut och därför är det bra att lägga ner lite tid här också.

Fordon - Har du en eller flera bilar som står hemma under visningen se då till att de är tvättade, cyklar ställs i ordning. Detta kanske låter konstigt men allt som är positivt är bra.

Garage / Förråd - Se till att dessa ytor också är städare. Har du mycket verktyg kanske en del ska tas bort annars gäller det att städa så att ytorna kommer fram.

Fixa småfel - Finns det småfel i huset bör dessa fixas till. Det kan vara allt från att byta ut en trasig glödlampa till att skruva fast ett löst handtag.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.