Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Flytthjälp

Att flytta helt själv är ett mycket krävande jobb och därför är det vanligt att man kallar in släkt och vänner eller väljer att anlita någon som utför flytten.

Det är ju i princip så att man måste ställa upp ifall en vän eller släkting behöver hjälp med att flytta. Men den stora frågan är hur roade de flesta är av detta. Vanliga dagar för denna typ av flytt är ju en lördag och det brukar ju finnas väldigt mycket annat att göra denna dag.

Hjälp av vänner och släkt

Ska man utnyttja denna form av hjälp gäller det att tänka på ett antal olika saker för annars finns det risk att relationerna tar stryk vilket ju inte är speciellt skoj.

Det första man ska göra är att vara ute i god tid. Direkt när flyttdatum bestäms ska man kolla upp vilka som har möjlighet att hjälpa till och vilka som vill ställa upp. På detta vis blir det inte något plötsligt de måste göra utan det går lugnt att planera att en förmiddag går till att hjälpa till med en flytt.

När det är dags för flytt gäller det att ha packat ner allt på ett bra sätt. Detta gör att flytten går på ett så bra sätt som möjligt vilket kommer att göra flytthjälpen glad. Kom även ihåg att det är hjälp du får och skulle något gå fel bör du fråga dig ifall du inte hade kunnat förhindra det på något sätt istället för att bli missnöjd på den personen som ville hjälpa dig. T ex kan situationen vara sådan att det finns glas i en flyttlåda men ingen information om att det är ömtåliga saker i den och skulle glaset då gå sönder ger det inget att bli missnöjd på kompisen.

Bjud på annat! Även om du sparar en massa pengar genom att anlita släkt och vänner betyder inte detta att du ska snåla alldeles för mycket. Se till att det hela tiden finns saker att dricka och äta under tiden flytten pågår. Gillar de som hjälper dig kaffe så se till att sådant finns, gillar de något annat så försök att tillgodose detta. Det är även smart att avsluta med att bjuda på lite mat. Kanske första måltiden som äts i det nya boendet. Det blir då lite skoj av det hela plus att vännerna känner sig uppskattade.

Framtiden

För det första ska du verkligen se till att tacka alla som hjälpt dig med flytten. Sen är det viktigt att själv ställa upp ifall de någon gång i framtiden vill ha din hjälp att flytta. De la ju ner sin tid på att hjälpa dig och då är det inte mer än rätt att du bjuder tillbaka.

Fordon

Har man kombibilar går det där in många kartonger. Men detta brukar inte räcka på långa vägar när det är en stor flytt på gång. Vanligt är då att man behöver låna in ett annat hjälpmedel. Ska du hyra ett släp, lastbil eller känner du någon som har tillgång till något sådant är det viktigt att ta kontakt i god tid för att slippa att stå där på flyttdagen utan den vitala hjälpen som rätt fordon ger.

Anlita flyttfirma

Det andra alternativet är att anlita professionell hjälp vid en flytt. Detta har sina fördelar och speciellt om det är många tunga och otympliga saker som ska flyttas. Vänner brukar inte gilla att flytta speciellt många av dessa.

En annan fördel med att anlita en flyttfirma är att det går att teckna en försäkring som täcker ifall något går sönder eller försvinner i flytten.

Den allra största fördelen med en flyttfirma är ju självklart att det går snabbt och smidigt plus att man själv slipper bära en massa saker. Flyttfirmorna är proffs på att flytta vilket gör att de verkligen kan sina grejer.

Nackdelen med att anlita en flyttfirma är självklart att det kostar pengar. Hur mycket pengar det kostar är svårt att säga då det beror på dag, mängd, mil osv. Det är många olika faktorer som bestämmer ett pris. Men att det är mycket dyrare än att "anlita" släkt och vänner står utan tvekan.

Offerter

Väljer du alternativet med flyttfirma gäller det att vara ute i god tid. Tar du in offerter direkt när du vet flyttdag har du fler alternativ att välja mellan och på detta vis går det troligen att få ner priset.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.