Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Flytta abonnemang

När du bor i en bostad så har du ofta ett antal olika abonnemang. Detta är t ex el, bredband, TV och telefon. Vid en flytt vill man sen ofta ta med sig dessa till den nya adressen. Här ska vi ta upp lite om de olika typerna av abonnemang.

El

Är det så att du inte meddelar ditt elbolag när du flyttar kommer du att vara ansvarig för elräkning i den gamla bostaden. Läser inte elbolaget av mätarställningen automatiskt ska ska du meddela vad den är innan flytten görs.

När du flyttar väljer du sedan om du ska byta elbolag eller hålla kvar vid det gamla. Ofta går det att spara pengar ifall man byter och detta är ju ett passande tillfälle att kolla upp detta.

Du kan läsa mer om detta i artikeln Jämföra elpriser under vår spartipssektion.

Hemförsäkring

En hemförsäkring är av förklarliga skäl knuten till en viss bostad och flyttar du måste den därför ändras. Summan av detta blir att villkoren mycket väl kan förändras då två bostäder sällan är lika i storlek, läge osv. Kontakta ditt försäkringsbolag och kolla upp vad de har för några regler när det gäller ersättning vid en flytt.

Telefon

Hade du ett fast telefonabonnemang i den gamla bostaden gör man en ändringsanmälan för denna. Flyttar du bara en kortare sträcka kan du behålla ditt gamla nummer men om flytten är längre blir detta tyvärr svårt.

Bredband

Det är långt ifrån säkert att det går att ha samma bredbandsabonnemang i en ny bostad som det gick i dem gamla. Det kan vara så att det inte finns möjligheter till samma hastigheter eller kanske det inte går att välja samma leverantör.

Det första du ska göra är därför att kolla med den tidigare leverantören ifall det går att få deras abonnemang eller ej. Information om detta hittar du på deras webbsida.

Funkar inte detta måste du avsluta det gamla abonnemanget och dessa kan kan ha en flera månader lång uppsägningstid. Kolla därför upp denna fråga så snabbt som du bara kan efter att kontraktet på den nya bostaden är skrivet.

TV

För TV gäller i princip samma sak som för telefon och bredband. Det är t ex vanligt att man numera har TV genom sitt bredband och därmed är de ihopknutna.

Kolla därför upp vilka möjligheter det finns att flytta det gamla abonnemanget till den nya bostaden och kolla även upp ifall det finns några speciella regler för stället du flyttar till.

Jämföra priser

Som vi tog upp i samband med elen är det ofta ett väldigt bra tillfälle att kolla upp ifall det finns några andra leverantörer som är billigare. Det går ofta att spara mycket pengar på detta vis.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.