Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Adressändring och eftersändning av post

Tyvärr kommer inte alla register där en adress är registrerad att ändras automatiskt vid en flytt. Här ska vi gå igenom lite vad man själv behöver göra för att lösa detta problem.

Det enklaste sättet att utföra det du behöver göra är att gå in Adressändring.se. Där går det att fylla i de nya adressuppgifterna vilka sedan kommer att föras in i folkbokföringen.

De adresserna som uppdateras när denna tjänst utnyttjas är de där data tas direkt från folkbokföringen. Skatteverket och andra stora företag tar vanligtvis sina uppgifter från folkbokföringen. Men det är inte säkert att mindre företag, tidningsprenumerationer osv gör detta. Dina vänner måste också självklart underrättas om ändringen.

Att enbart göra en flyttanmälan kostar inget om du använder Adressändring.se. Det som dock kostar pengar är ifall du vill ha eftersändning eller någon annan tjänst.

En eftersändning är ofta bra att ha då det med största säkerhet fortfarande kommer att komma lite brev till den gamla adressen. Men då brevbäraren inte längre hittar dig på denna adress riskerar de flesta av breven att skickas tillbaka till avsändaren. För detta får du lite under 500 kr och en eftersändning gäller i ett år.

Kontrollera

Är du tveksam ifall din adress har ändrat hos de olika företag eller andra organisationer som vanligtvis skickar ut post till dig kan du alltid ta kontakt med dem direkt och kolla upp ifall de har de nya uppgifterna eller ej.

Vill du få ut budskap till dina vänner går det självklart att använda sig av flyttkort men dessa kostar självklart pengar att skicka ut. Utnyttja därför t ex sociala medier för att komma i kontakt med så många som möjligt. Facebook är ju ett ypperligt ställe att skicka ut sådan information om man använder denna sajt. De flesta som finns här har ju en stor del av sina vänner här.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.