Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Billig reseförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste reseförsäkringen!

En reseförsäkring är någonting som är bra att ha när man åker utomlands då den täcker in ett antal olika saker som kan tänkas hända på din resa. Du får exempelvis skydd om du blir sjuk eller skadad när du är iväg och får då ersättning för sjukhusvistelse och andra kostnader i samband med detta och även för merkostnader så som resor till och från sjukhus och mat. Även akut tandvård räknas in här.

Vidare har du med en reseförsäkring skydd vid stöld eller om ditt bagage blir förstört. På samma sätt kan du även få ersättning t ex om ditt bagage tappas bort av flygbolaget. Ifall du skulle bli bestulen får du pengar för detta men se till att behandla dina saker med aktsamhet och lås gärna in pengar, pass och annat i t ex kassaskåp på hotellet. Slutligen täcker en reseförsäkring även in ifall du skulle missa planet på grund av t ex en bilolycka eller om det skulle bli stora förseningar. Reseförsäkringen gäller hela din familj så länge som ni är folkbokförda och bor på samma adress (samt barn under 18 som inte bor på samma adress) .

Bra att veta om reseförsäkring

Det första man ska veta när det gäller reseförsäkring är att den nästan alltid ingår i en vanlig hemförsäkring. Ifall du tecknar en hemförsäkring så får du en reseförsäkring på köpet, tillsammans med ett antal andra försäkringar. Av detta skäl är det inte direkt vanligt att man tecknar en reseförsäkring separat. Antingen kanske du redan har en hemförsäkring och då även en reseförsäkring eller så är det troligen dags att fundera på att skaffa en hemförsäkring. Ifall du bor tillsammans med andra, t ex dina föräldrar eller en pojkvän / flickvän etc så räcker det att någon som bor på samma adress har en hemförsäkring (ni måste vara folkbokförda på adressen också). Skyddet kommer då att gälla alla som bor på den adressen, även dig.

Annat som är bra att veta är t ex att en reseförsäkring normalt bara täcker resor på upp till 45 dagar. Efter denna period behöver du ytterligare skydd om du fortfarande är kvar utomlands. För att skydda dig kan du i det läget skaffa en tilläggsförsäkring som gäller för en längre tid. Det finns även andra tilläggsförsäkringar ifall du t ex jobbar eller studerar utomlands och av detta skälet måste vistas i ett annat land länge. Så länge du bara är i t ex Danmark, Norge eller Finland kanske du istället för din reseförsäkring kan utnyttja din sjukförsäkring (om du har en sådan). Den gäller nämligen oftast i hela Norden hos ditt försäkringsbolags samarbetspartners.

Jag vill hitta en billig reseförsäkring

Att hitta en billig reseförsäkring är i många fall samma sak som att hitta en billig hemförsäkring, med tanke på vad vi har skrivit tidigare om att en reseförsäkring är en del av hemförsäkringen. Ifall du redan har en hemförsäkring eller inkluderas av en sådan genom att bo på en adress där någon annan har tecknat en hemförsäkring så behöver du kanske inte ens tänka så mycket på det. Ifall du dock är ute efter en billig försäkring eller kanske är sugen på att byta till nåt bättre än du har nu så finns det så klart en del knep.

Det första tipset är att hela tiden jämföra försäkringar. Genom att jämföra mellan olika försäkringsbolag kan du se vilka som är billiga och vilka som inte är lika prisvärda. Är du sugen på att jämföra kan du gå in på försäkringsbolagens webbsidor och där beräkna priset på din hemförsäkring. Du kan sedan jämföra och se vilka som har det bästa erbjudandet. En riktigt smidigt tjänst som dessutom är gratis att använda erbjuds av ett företag som heter Insplanet. Det är en jämförelse av priser på försäkringar där du bara behöver fylla i dina uppgifter en enda gång (istället för en gång hos varje försäkringsbolag) och så får du fram priserna från många olika bolag direkt. Detta sparar mycket tid och arbete och du kan sedan enkelt teckna en försäkring hos din favorit.

Annat som är bra att tänka på när man vill hitta en billig reseförsäkring är att försäkringsbolagen ofta har lite olika rabatter. Den största av dessa är "samla-försäkringar-rabatten" som du kan få om du samlar alla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Du kan få ca 20 % i rabatt på din försäkring genom att teckna den på samma ställe som du har andra försäkringar, vilket ju kan spela en stor roll på det totala priset. Dessutom erbjuder flera försäkringsbolag en liten rabatt (bara några hundralappar men ändå) när du tecknar försäkringen direkt på nätet.