Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kronofogden svarar på frågor

Igår kunde man på DN chatta med representanter för Kronofogden och de svarade på besökarnas frågor om skulder, skuldsanering och hur man klarar sig ur skuldfällan. Det kom en del bra frågor och svar som kan vara intressanta att läsa även för andra som har problem med skulder.

Kolla gärna in chatten med Kronofogden hos DN. Här finns ett antal olika frågor och sedan svar från Martin Kling och Elin Sundeman som jobbar med förebyggande verksamhet på Kronofogden. De försökte svara så gott de kunde på frågorna som ställdes, även om det ibland blev ganska allmänna svar eftersom de inte hade några detaljer för enskilda fall.

Många av frågorna berörde hur man ska göra ifall man har skulder och vill undvika att hamna hos Kronofogden, vad som händer ifall man väl hamnar hos Kronofogden och lite blandat om skulder från SMS-lån och andra mindre dyra krediter. För den som är intresserad av att få veta lite mer om sådana saker kanske svaren kan vara till hjälp.

Många av svaren är som sagt lite mer allmänna just eftersom det är väldigt svårt att ställa någon utförlig diagnos och ge för specifika tips och råd när man inte har all information om ett enskilt fall. Dock kan jag sammanfatta och säga att de vanligaste råden från Martin och Elin är att kontakta kommunens budget- och skuldrådgivning för att få hjälp och även att kontakta Kronofogdens egen kundtjänst för mer info.

Såna här tillfällen där man kan ställa frågor direkt till representanter för Kronofogden eller liknande är väldigt bra då vanliga människor får möjlighet att fråga om sina egna problem och få lite vägledning. Man ska dock inte glömma att det faktiskt går att kontakta Kronofogdemyndigheten när som helst och ställa sina frågor direkt till kundtjänsten. Då kan du få svar på allmänna frågor men troligen även bättre hjälp med just ditt problem.

Följ oss på Facebook