Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fler fick skuldsanering

Under 2010 fick fler klart fler personer skuldsanering än året tidigare. Ungefär 4900 personer fick chansen till en skuldsanering vilket är en ökning med ca 21 % jämfört med året tidigare. Det är bra att fler personer får hjälp att slippa sina skulder och ordna sin ekonomi men samtidigt ska man inte glömma att skälen till detta inte endast är positiva.

Omkring 8000 personer ansökte om skuldsanering under 2010. Detta är faktiskt fler personer än någonsin tidigare. Att många har kunnat få skuldsanering är alltså positivt men beror också delvis på att väldigt många ansökt. Detta är både positivt och negativt eftersom det innebär att fler kanske aktivt tar tag i sina ekonomiska problem och försöker bli skuldfria men det innebär kanske också att fler har problem med ekonomin än tidigare.

Om man ska vara negativ kan man alltså se det så att ökningen av skuldsaneringar i grund och botten beror på att fler personer har problem med skulder och dålig ekonomi. En ökning är alltså inte enbart positiv även om det låter trevligt att fler får hjälp. Vi får inte glömma att vara ansvarsfulla och försöka att sköta vår ekonomi på ett bra sätt.

Ifall du har många skulder och känner att skuldsanering kan vara en lösning så ska du inte tveka att kolla upp detta mer och kanske även ansöka. Det är nämligen många av dem som ansöker som blir godkända, ca 64 % för att vara exakt. Skuldsanering kan vara en lösning när skulderna börjar bli mer än man klarar av och det är alltså inte alls så svårt att få en skuldsanering som man kanske kan tro. 95 % av dem som fått möjlighet att sanera sina skulder sköter också detta ordentligt, vilket visar på att de har bestämt sig en gång för alla att få till en ordnad ekonomi.

Följ oss på Facebook