Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

15,4 miljarder tillbaka på skatten

När man får tillbaka en slant på skatten känns det ofta trevligt. Vad som helst är ju bättre än restskatt och då blir man lätt uppspelt när man får tillbaka några tusenlappar. En japansk man fick inte bara en liten slant tillbaka utan hela 15,4 miljarder kronor. Det kan man kalla en ordentlig skatteåterbäring!

Den japanska mannen är en före detta företagsledare för ett kreditgivningsbolag. Han hade tidigare fått betala stora belopp i gåvoskatt som han själv hävdade att han inte skulle betala. Skatten betalades på en gåva bestående av aktier i ett holländskt bolag som han fick av sina föräldrar.

Mannen har hävdat att han bor stadigvarande i Hongkong, vilket inte den japanska staten trott på. Efter en del tjafs har man nu kommit fram till att mannen faktiskt har haft rätt och han får tillbaka pengarna igen. Det belopp han felaktigt fått betala i gåvoskatt och nu fått tillbaka är ungefär dubbelt så stort som vad den japanska staten normalt får in i gåvoskatt på ett helt år.

Det låter inte precis som den här mannen skulle ha några problem med pengar och klarar sig troligen ganska bra även utan dessa slantar. Hade jag tvingats lämna ifrån mig 15,4 miljarder så hade jag nog dock också bråkat. Det känns även lite jobbigt när någon betalar mycket mer i skatt än man själv ens kan drömma om att tjäna under en livstid.

Följ oss på Facebook