Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hitta extra pengar genom att sälja guld

Ibland är det svårt att få ekonomin att gå runt. Det finns en hel del olika tips som kan hjälpa dig när du har ont om pengar. Att spara in på olika saker kan vara bra men ibland kan det även krävas att man säljer av saker för att få råd. Detta speciellt om man vill betala av mindre dyra skulder etc. Att sälja guld har blivit populärt och det finns många olika aktörer på marknaden som köper upp ditt guld.

Har du guld liggande hemma kan detta vara ett sätt att få in extra pengar när det behövs. Kanske tänker man inte på att det finns ganska mycket värde i de smycken och andra guldprylar som ligger undanstoppade och som aldrig används. Du kan se till att utnyttja guldet genom att helt enkelt sälja det istället. Pengarna kan användas till att betala av små dyra skulder eller till något roligt som du annars inte hade haft råd med.

Sälj guldet på ett bra sätt

Om du bestämmer dig för att sälja guld finns det många olika aktörer där ute som köper ditt guld och det är normalt väldigt smidigt. Du kan skicka in det guld som du vill sälja i ett speciellt kuvert och får sedan pengarna insatta på ditt konto efter att det har värderats. Hur mycket du får beror givetvis på hur mycket guld du säljer och sen även på dess karathalt (renhet). Normalt värderas guldet genom olika test av en utbildad guldvärderare.

För att du ska få så bra betalt som möjligt för guldet är det viktigt att inte bara välja första bästa aktör du hittar och sälja guldet dit. Det är nämligen så att dessa betalar olika mycket per karat och gram. Som alltid när man säljer saker vill man ju få så mycket pengar som möjligt och det gäller speciellt när man säljer något så värdefullt som guld. Du kan t ex använda en prisjämförelse för gulduppköpare för att jämföra och se vilka som har bäst villkor och ger dig bäst betalt.

Följ oss på Facebook