Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avdelningen lite lätt onödigt

Ibland kommer det nyheter som man kan förundra sig utöver. Detta är ett exempel på just detta. För hur kan det vara bäst att hälla ut vin för ca 1 miljard?

Bakgrunden är att en producent i Australien exporterade för mycket vin till USA. Då flaskorna inte såldes fick man fundera på vad nästa steg skulle vara. Svaret blev då att man helt enkelt förstör vinet. Det handlar om cirka 2 miljoner flaskor med vin som de har extra så det är ju ett ganska stort jobb att ha sönder dem. Tydligen tar man då hjälp av en ångvält och helt enkelt krossar flaskorna.

Även om vinet har blivit lite äldre än vad det borde vara så finns det andra saker som kan göras. T ex kan man göra starksprit av det eller likör. Men att man inte gör detta är för att det är mer förmånligt att förstöra det hela. Man får nämligen tillbaka skatten på det exporterade vinet.

Personligen tycker jag att det känns som att vi ibland lever i en värld där reglerna är lite konstiga. I mina ögon är det ju bara helt fel att det kan vara bättre ekonomiskt att hälla ut innehållet ur två miljoner flaskor än att använda dem. Och nu menar jag inte att dricka dem direkt då jag själv inte gillar vin ;).

Andra alternativ är att hälla ut allt måste väl iaf vara bättre?