Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mikrolån / SMSlån poppis i juletider

December och januari är tydligen de månader som folk tar allra flest mikrolån / SMSlån. Folk använder pengarna för att ha råd med all julhandel, från mat till julklappar etc. Väldigt många har inte sparat ihop till julklappar och annat under året utan löser det hela genom att använda lönen från november eller helt enkelt genom att ta ett lån. Genom att ta ett lån i juletider klarar folk kostnaderna temporärt och sedan får man ta smällen i januari istället. Detta är dock definitivt inget att rekommendera.

Allt det här finns att läsa i en artikel från DI. Här tar man upp mycket intressant när det gäller lån och jul och då framför allt små och snabba krediter i form av mikrolån och SMSlån. Statistiken visar t ex att december står för 10,6% av årets totala förfrågningar om SMSlån och januari kommer tvåa med 10%. Lägst antal är det i juni med 5,6%.

Istället för att vi försöker skriva ihop en egen artikel om samma sak kan vi lika gärna skicka dig direkt till källan. Klicka här för att besöka DI:s artikel Julen - De dyra lånens högtid.

Följ oss på Facebook