Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fondspelen är i gång för fullt

Fondspelen är en tävling för unga fondsparare som tycker att det är kul att spara i fonder men som även gillar att tävla mot andra för att se vem som kan få sina fonder att öka mest i värde. Spelen håller på i tio veckor och varje vecka koras vinnare som får en del fina priser. När alla veckor är slut vinner den eller de (man kan spela i lag) som har haft bäst utveckling på sina fonder under perioden.

För den som har haft allra bäst strategi (eller tur) under tävlingens gång väntar en vinstsumma på 30 000 kr. Andra plats ger 15 000 kr och tredje plats 5000 kr. Man kan dessutom anmäla ett lag och det lag som sedan presterar bäst kan kamma hem 25 000 kr som fördelas mellan medlemmarna. Fondspelen började 19 mars 2012 och håller på i 10 veckor fram till 25 maj. Vecka 9 är alltså på väg att börja imorgon.

Regler och lite sådant

Reglerna för Fondspelen är ganska enkla. Du som registrerar dig måste vara mellan 15 och 29 år gammal. Du väljer ut fem olika fonder vars värde uppgår till totalt 100 000 kr. Självklart behöver du inte satsa 100 000 kr av dina egna pengar utan det hela är fiktiva pengar. Varje av dina fem fonder får uppta max 60 % av den totala portföljen och minst 5 % och du måste byta fonder minst två gånger under de tio veckor som spelen pågår.

Om du inte känner för att köra ensam kan du spela i lag istället. Då fungerar det i princip likadant bara att resultatet beräknas på den genomsnittliga avkastningen på de tre bästa spelarna i laget. Man kan ha som minst tre personer i ett lag och som mest 50. Även en skolklass kan välja att delta och på så vis lära sig lite mer om hur det funkar att handla med fonder.

Varför ska man vara med då?

Fondspelen är helt gratis för dem som vill delta. Det är en chans för unga att prova på att investera i fonder och att lära sig mer eller att helt enkelt ha lite skoj med något man är intresserad av. Varje vecka koras vinnare som har haft bäst avkastning och man kan då vinna lite blandade bra saker så som snygga hörlurar eller prenumerationer på tidningar etc.

Du som lyckas riktigt bra kan även kamma hem stora priset på 30 000 kr eller 25 000 kr om du spelar i ett lag. Det kan ju vara en bra motivation om du tror att du har chansen att ligga i topp efter tio veckor. Personligen tycker jag att det känns som ett intressant sätt att lära sig mer och att komma in i det här med att handla med fonder. Att bli bra på att hantera sina verkliga pengar och sin ekonomi är ett bra pris i sig.

Kolla in deras egen webbsida - Fondspelen.se

Följ oss på Facebook