Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Super Bowl säljer snacks för miljarder

Nu på söndag är det återigen dags för Super Bowl i USA, som ju är den allra största händelsen för amerikansk fotboll och dessutom den störta tv-händelsen på året. Årets upplaga är nummer 46 i ordningen och det är enormt populärt med mängder av tittare. När amerikanerna kollar på Super Bowl, vare sig det är hemma i tv-soffan eller på plats så gillar de att äta en massa snacks och skräpmat. Förra året spenderade man en fantastiskt stor summa på just snack vid Super Bowl.

Förra årets försäljningssiffror visar på att man sålde snacks för över 1 miljard dollar. 2010 låg försäljningen på ca 890 miljoner dollar och det har i princip ökat varje år de senaste åren. 2005 låg siffran på ca 560 miljoner dollar vilket ju faktiskt inte är så mycket om man jämför med hur mycket man köpt för under 2011. Det är nästan en fördubbling på bara sex år.

Snacks är mumsigt så klart och allra mest populärt är det med chips som förra året stod för ca 520 miljoner dollar. Andra populära snacks är nötter (130 miljoner dollar) och popcorn (40 miljoner dollar). Amerikanerna passade också på att dricka öl för ca 50 miljoner dollar när de ändå höll på, för det behövs ju något att skölja ner alla snacks med.

Super Bowl är USA:s största tv-händelse och ses av över 100 miljoner människor. Det är ju då kanske inte så konstigt att det går åt lite snacks för vem vill se amerikansk fotboll utan något att knapra på. Även reklamen under Super Bowl är extrem då det kostar hela 3,5 miljoner dollar för 30 sekunder i rutan. Dock får man ju bra exponering.

Följ oss på Facebook