Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Ska du också julhandla på nätet?

Att e-handeln är på frammarsch och har varit det i ganska många år nu är det väl inte så många som har missat. Det verkar dock inte som det finns några som helst spår av att e-handeln är på väg att mattas av och när det nu börjar närma sig jul är det säkert många som kommer att köpa sina klappar på Internet.

Att handla på nätet är väldigt smidigt. Det är smidigt att göra det mesta på nätet och att handla går oftast mycket bra. När e-handeln först började komma igång var det vissa saker som verkade mer logiska att sälja - t ex sådant som är enkelt att leverera hem till beställaren.

Kläder och andra små eller lättare prylar har alltså alltid känts logiska när man pratar e-handel men nu för tiden kan man köpa nästan vad som helst. Funderar du på en ny soffa eller andra möbler och inredning? Då kan du gå in på en av alla de butiker som säljer sådant online. Skulle du vilja köpa mat på nätet så går det också i viss utsträckning, vilket kändes lite skumt för inte så länge sen.

Jag tycker att det är smidigt att handla på nätet och vissa saker är smidigare än andra. T ex böcker, spel, filmer och liknande är perfekta att köpa via nätet och få hemskickat. Att köpa kläder kan fungera hur bra som helst men jag brukar ofta föredra att kunna prova det jag köper innan så därför blir det inte kläder lika ofta. Utöver det finns det allt ifrån accessoarer till toalettpapper och elektronik att köpa för den som är intresserad.

Julklapparna köper man enklast online

Ska man köpa saker till någon annan kan nätet nog vara det perfekta valet. Det finns ett fantastisk utbud som slår allt du kan få i en stad (även stora städer). Priset är ofta bättre än i vanliga butiker - åtminstone om man tar sig tid att leta runt lite. Du får sakerna levererade hem till dörren eller närmaste utlämningsställe och du behöver inte röra dig en millimeter utan bara sitta och gosa vid datorn.

Det är väl inte så konstigt att det är populärt att handla sina julklappar online. Det är riktigt smidigt och det sparar tid och besvär. Du kan hitta en massa olika klappar utan att behöva springa i en mängd olika affärer och ifall du inte vet vad du vill köpa är det bara att surfa runt och få bra idéer.

Julhandeln på nätet fortsätter öka

Enligt en undersökning som gjorts av Posten räknar var tredje svensk med att köpa åtminstone någon julklapp på nätet. Undersökningen säger även att svenskarna kommer att spendera i snitt 1711 kr på nätet när de julhandlar jämfört med 1230 kr förra året. Det är en ganska fin ökning på bara ett år! De mest populära julklapparna från nätet är filmer, böcker och leksaker.

Följ oss på Facebook