Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Sista dagen för 50-öringen

Den 30 september 2010 var sista dagen man kunde använda 50-öringen för att betala någonting. Idag är det verkligen sista chansen för den lilla slanten då det är sista dagen man kan växla in den och få någonting för den. Imorgon kommer alla dina 50-öringar bara vara skräp som du kan dammsuga upp mellan kuddarna i din soffa.

Riksbanken beslutade förra året att 50-öringen används så sällan att den lika gärna kan avskaffas helt. I höstas blev det verklighet då man inte längre kunde betala någonting med de små slantarna. Fram till och med idag har man dock kunnat lösa in sina samlade tillgångar av 50-öringar på banken och få ut pengar för dem. Imorgon är det dock för sent.

Ifall du har en stor samling 50-öringar ska du alltså snabbt springa till banken och lösa in dem om de inte ska brinna inne. Från och med 1 april kan du endast använda dem för att kasta i fontäner och önska dig saker eller för att lägga under bordsben på skeva bord etc. Du kan ju i och för sig alltid spara någon enstaka som ett minne av den tid som varit.

Nu när vi blir av med ett mynt får vi försöka att inte bli för deppiga. Det kommer ju faktiskt ett mynt ganska snart som ersättning. Man har beslutat att börja tillverka bland annat en 2-krona och även en 200-kronorssedel. 2-kronan ska även bli lättare och smidigare än våra gamla mynt. Dessa kommer nog dock inte ut till allmänheten än på några år tyvärr.

Följ oss på Facebook