Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mat-utmaning - Live below the line - Dag 3

Idag är tredje dagen när jag äter snålt. Ni som har lite koll vet vad som gäller men jag kan ändå nämna att utmaningen jag kör på är att bara få använda 65 kr totalt för all mat jag äter under fem dagar. Den här dagen har jag satsat på den numer klassiska gröten till frukost / lunch och sedan simpel chili med potatis till middag.

Det är inte så mycket att säga om frukosten och lunchen då det är samma havregrynsgröt som alltid. Jag skulle tro att en portion går på runt 1 krona, vilket ju är riktigt billigt. För att göra gröt behövs bara havregryn, som kostade 8,80 för 800 g, vatten och aningen salt.

God och enkel chili till middag

Middagen var faktiskt bättre än jag hade förväntat mig. Tanken var att bygga vidare på mina krossade tomater idag också så det blev chili vilken bestod av två burkar vita bönor i tomatsås a 3,90 kr och 1,5 burk krossade tomater a 4,50. Till detta tillkommer en halv hackad lök. Kryddor var lite salt, peppar, oregano och en skvätt cayennepeppar för styrka.

Priset blir tillsammans ca 8,27 kr för själva chilin och det blir så mycket att det räcker till två stora portioner. Det innebär att jag kan äta den både idag och imorgon. Egentligen blev det så mycket att jag kan äta den i tre portioner men eftersom jag är glupsk och dessutom inte behöver så många portioner tog jag hälften idag och hälften imorgon.

Middag dag tre - chili med potatis

Dagens chili kostade alltså 4,14 kr ungefär och till chilin hade jag två potatisar som gick på 1,34 kr, en morot för 1,65 kr och en minibaguette för 1,16 kr. Det blir alltså en middag som kostar totalt 8,29 kr. Det är inte så illa då jag med gröten inräknad ändå kommer in en bra bit under den dagliga budgeten som egentligen är 13 kr.

Tankar så här långt

Det jag börjat inse är att man kan äta ganska goda rätter som faktiskt är grymt billiga. Dagens chili är som chili con carne bara att jag hoppat över köttet och det märks faktiskt inte så mycket. Utan kött blir det riktigt bra portionspris och det är mättande om man har nån potatis och morot till.

Måndagens mat som var tomatsoppa med pasta var också faktiskt god och mättande och kostade inte heller mycket. Så man kan faktiskt äta riktigt billigt och hitta på bra rätter även med en väldigt snål budget. För min del är det bara det här med att jag tvingas köpa hela paket som gör att jag måste äta ganska liknande saker dessa fem dagar. Hade jag haft mer frihet är jag säker på att jag hade kommit på fem ganska varierande rätter som alla kostar under 10 kr.

Imorgon blir det samma mat igen, vilket kanske är lite tråkigt, men det var gott så det gör inte mig så mycket. Dock har jag inte tänkt äta samma mat mer än max två gånger under dessa fem dagar. Jag försöker variera mig så gott det går med så pass mycket pasta och krossade tomater som grund.

Följ oss på Facebook