Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mat-utmaning - Live below the line - Dag 2

Det rullar på med min utmaning där jag ska leva på 65 kr för mat i hela fem dagar. Det går ganska bra då jag ju har alla mina ingredienser och en ungefärlig plan vad jag kan laga för mat med de saker jag hade råd att köpa. Idag blev det ingen jättespännande mat men jag har varit mätt och ganska nöjd hela dagen.

När man äter billigt så får man offra lite och det jag huvudsakligen har offrat är frukost / lunch. För det första har jag slagit ihop dem till en måltid eftersom det inte fick plats i min budget att äta både och. För det andra har jag offrat mycket av roligheten genom att bara äta havregrynsgröt och det utan något till.

För att få lite pengar över till middagarna så blev det bara en påse havregryn som jag gör gröt på varje dag vid lunchtid. Det är inte speciellt skoj med en stor portion gröt utan vare sig mjölk eller något annat. Bara aningen socker och kanel har jag ovanpå. Men det är vad som krävs för att gå runt på 65 kr så jag kör på det. Frukosten idag var således likadan som igår. Jag blev mätt i alla fall.

Middag i form av ravioli

Dagens middag var ravioli med en morot och en minibaguette. Burken med ravioli kostade 9,90 och den räcker till två middagar då det var 800 g. Det innebär att en portion går på 4,95 kr plus 1,16 kr för baguetten och 1,65 kr för moroten. Det blir totalt 7,76 kr. Det var alltså vad middagen kostade.

Middag dag 2 - ravioli med morot och baguette

Tyvärr var denna billiga ravioli riktigt smaklös. Det var knappt någon smak alls vilket var tråkigt. Jag försökte avhjälpa det genom att salta, peppra och ha på lite oregano men det blev bara marginellt bättre. Det var mättande och det var inte äckligt på något vis men det var riktigt smaklöst så jag är klart besviken.

För den som vill ha billig mat är ravioli ett bra alternativ då det är billigt, väldigt enkelt att laga och håller sig länge etc. Testa dock lite olika märken för att se om du kan hitta någon som du gillar. Jag tänker t ex inte köpa den här varianten någon mer gång.

Några allmänna tankar

Smaklökarna är uttråkade givetvis efter havregrynsgröt och lite tråkig mat men i övrigt blir man mätt på det man får till mat. Hade inte varit fel med lite frukost och lunch men man kan inte få allt här i världen. Variationen blir klart mer lidande än hungern av denna snåla diet.

Följ gärna resterande dagar med Live below the line och se vad jag hittar på för mat imorgon. Kommentera och hälsa lite om du har lust!

Följ oss på Facebook