Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hyr grannens bil

Flexidrive är ett nystartat företag med en lite rolig affärsidé. Tanken är att man ska kunna hyra en bil av en privatperson som bor i närheten så att man lite snabbt och enkelt kan fixa en bil ifall man behöver åka någonstans. Ifall man har en bil som ofta bara står oanvänd kan man tjäna lite pengar på att hyra ut den till andra i sin närhet och på samma sätt kan man vid behov leta reda på en bil att hyra någon timme eller dag.

Tillägg 2017 - Flexidrive har blivit uppköpta och heter numera Snappcar istället. Tjänsten är i princip densamma som tidigare.

Företaget startades i år av två studenter som tyckte att det lät som en ganska smart idé att privatpersoner på ett enkelt sätt ska kunna hyra ut sina bilar till varandra, eller hyra en bil lite när som helst när man vill ge sig ut på en åktur. Har man en bil som man inte använder kan man tjäna en slant på att hyra ut den till andra och har man ingen bil men behöver åka och handla eller liknande då och då kan man hitta ett prisvärt alternativ som ligger precis där man själv bor.

Det hela sköts på nätet, via Flexidrives webbsida, där alla med en bil att hyra ut kan registrera sig och fylla i information om sin bil och var den finns någonstans. Där kan man sedan även enkelt leta efter bilar att hyra genom att fylla i sitt postnummer eller sin ort, och då få fram bilar som finns i ens närhet. Du kan hyra bilen i en timme, ett dygn eller en vecka och priserna varierar beroende på märke, ålder och modell etc. Alla bilar man kan hyra hos Flexidrive har dessutom automatiskt helförsäkring via IF så att både förare och bilägare kan känna sig trygga.

Jag tycker att idén inte är dum alls. På det här viset kan man kombinera ett antal olika fördelar till något riktigt smart. För det första kan de som äger en bil tjäna en slant på att hyra ut den ifall de inte använder bilen så ofta. Det är bättre än att bara låta den stå och samla damm. För det andra kan den som behöver en bil hyra en riktigt smidigt och kan dessutom med lite tur hitta en riktigt nära sin bostad.

Slutligen kan det här även sätta lite press på priserna för biluthyrning. Visserligen är det lite annorlunda att hyra en bil av en privatperson men med heltäckande försäkring och höga krav på bilens kvalitet etc är det mer än tillräckligt för de flesta som bara behöver en bil under någon dag eller kanske bara några timmar då och då för att kunna dra till affären. Detta kan vara ett nytt bra sätt att spara pengar eller att tjäna pengar för dem som vågar prova.

Följ oss på Facebook