Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hur dyr är pizzan där du bor?

Priset på pizza skiljer sig beroende på var i landet du bor och i vilken stad. Nu har den årliga svenska pizzarapporten kommit ut och där kan man se hur mycket en pizza kostar i genomsnitt i olika städer runt om i vårt avlånga land. Föga överraskande kan vi se att stockholmarna betalar dyrt för sina pizzor. Det är även ganska dyrt i Göteborg. Men var är det då billigast att köpa en pizza?

I undersökningen har man bland annat tittat på hur mycket den klassiska pizzan Vesuvio (enkel pizza med endast skinka) kostar i genomsnitt i olika städer runt om i Sverige. Dyrast var det alltså i Stockholm där en Vesuvio i snitt går på hela 63,75 kr. Här kommer de fem dyraste städerna när man vill köpa en mumsig pizza.

  • 1. Stockholm - 63,75 kr
  • 2. Linköping - 63 kr
  • 3. Växjö - 62,20 kr
  • 4. Norrköping - 59,38 kr
  • 5. Göteborg - 58,42 kr

Det vi alla vill veta är ju dock var man kan hitta en riktigt billig Vesuvio. Tyvärr kanske man inte kan säga att den är riktigt billig någonstans men jämfört med toppen av listan så finns det klart billigare alternativ. Bästa priset på din pizza får du faktiskt i Malmö, så är du sugen på pizza ska du alltså dra till Skåne. I Malmö betalar du i snitt endast 50,67 kr för en Vesuvio. Andra billigare städer är Södertälje (50,73 kr) och Gävle (52,20 kr).

Det är lite svårt att säga exakt vad ni ska göra med den här informationen. Det är ju lite dumt att behöva åka tvärs över landet för att få en billigare pizza. Det kanske åtminstone kan fungera som en mätsticka för hur dyrt det är att leva runt om i Sverige.

Vill ni kolla in hela rapporten där du kan se priser från fler städer eller massor av andra intressanta fakta om pizza i Sverige kan ni ladda hem
Svenska Pizzarapporten 2010.

Följ oss på Facebook