Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Flytta och bli rik som ett troll

Tyvärr är det inte så enkelt att man bara kan flytta till ett annat land och automatiskt bli rik. Däremot kan jag berätta vilka länder som har allra flest "superrika" och då kan man ju, kanske inte helt korrekt, dra slutsatsen att det är hit man bör flytta för att ha störst chans att själv bli rik som ett troll.

Begreppet superrik förklaras som någon (ett hushåll) som har en förmögenhet på minst 100 miljoner dollar. Det land som har allra flest superrika i förhållande till hur många som bor där är Saudiarabien. Här finns det hela 18 hushåll på 100 000 som har en förmögenhet på minst 100 miljoner dollar. Det finns även ett antal andra arabländer med i toppen, så som Kuwait, Qatar och Förenade Arabemiraten.

Vill du öka dina chanser att själv bli superrik kanske något av dessa länder lockar. Du kan även prova Singapore som tydligen ska ha haft den bästa ökningen av superrika förra året, hela 33%. Jag vet inte om man automatiskt bli mer företagsam eller får mer tur ifall man flyttar dit men ifall man känner att det är dags att bli snorrik kan det ju vara värt att prova eller? Totalt runt om i världen ökade antalet så kallade superrika med 12%.

Tittar man bara på antalet rika istället för superrika, i det här fallet sådana som har över 1 miljon dollar eller mer, är det fortfarande USA som ligger i topp (med 5,2 miljoner hushåll) och Japan och Kina kämpar på andra och tredje plats. Hur Sverige klarar sig i den listan vet jag tyvärr inte.

Följ oss på Facebook