Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fem tips till en lyckad konferens

Du har säkert varit på lyckade konferenser – sådana man lämnar nöjd över att ha haft en trevlig stund med sina kollegor och kanske till och med lärt sig ett och annat. Chansen är också god att du varit på motsatsen. En konferens som man lämnar en enda tanke: Vad var det här bra för?

Här kommer några tips för den som planerar en konferens. Följer du dem ökar du definitivt chanserna att mötesdeltagarna inte lämnar konferensen undrande om den gav något.

Planera i tid

Börja inte planeringsarbetet för sent. Boka lokaler i tid och bestäm dig för schemat över aktiviteter så snart som möjligt. När du satt de stora övergripande detaljerna som boende, logistik, mat etc. kan du använda resten av tiden till att slipa på detaljerna. Samtidigt är det viktigt för deltagarna att tidigt kunna planera in konferensen.

Hur mycket ska du planera?

Att bestämma hur mycket schemalagda aktiviteter som skall finnas under en konferens är en ganska knepig avvägning. Är det för många möten, föredrag, gruppdiskussioner etc. kommer deltagarna inte tycka att det finns tid att bara umgås med sina kollegor, vilket är en del av en bra konferens, men är det för få schemalagda aktiviteter kan konferensen kännas oorganiserad.

Försök att göra en god avvägning, kanske med tonvikt på företagsrelaterade saker på förmiddagen och ”friare” aktiviteter på eftermiddagen. Och kom ihåg att planera in raster mellan aktiviteterna.

Åk till rätt ställe

Det finns mängder av konferensanläggningar att välja mellan – allt från det moderna hotellet i innerstaden till anläggningar ute på landet. Låt aktiviteterna bestämma vart ni ska åka, inte tvärt om. Fundera på vilka aktiviteter du tror skulle bli lyckade för din företagsgrupp och välj lokal utefter det.

Kolla in lite olika konferenslokaler och välj en som passar. Det finns ett stort urval av trevliga ställen och du kan säkerligen hitta något som har rätt förutsättningar för att din konferens ska bli bra.

Överraska

Det här kan vara svårt, speciellt om du bjuder in deltagare som har varit på många konferenser, men det är alltid bra att överraska deltagarna på något vis. Kan du bjuda in en talare som imponerar, en artist / underhållare eller ha en aktivitet som sticker ut och är unik kommer konferensen bli minnesvärd.

Fokusera på mat – Kanske inte dryck

Att äta är viktigt, speciellt på en konferens. På kvällen är det trevligt att ha en längre middag inplanerad, och ju längre den är desto bättre brukar det vara. Då kommer deltagarna med största sannolikhet umgås lite mer civiliserat än om ni kastar i er mat och öppnar baren.

Följ oss på Facebook