Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Topplista över energisnåla produkter

Naturskyddsföreningen har kört igång en intressant webbsida för er som tycker att det är viktigt att spara energi och kanske vara lite extra rädd om naturen. Sidan heter Top Ten och listar de mest energisnåla elprylarna så att du som konsument kan se vilka märken och modeller som gör av med minst el. Det finns bland annat tv-apparater, frysar och lampor i deras topplistor och jämförelser.

Top Ten har olika kategorier så som tv-apparater, frysar, lampor och cirkulationspumpar. I varje kategori listar man de 10 bästa modellerna som har testats så att man kan få bra koll på vad som faktiskt är energisnålt och vad som drar mer energi. Ifall du är miljömedveten och dessutom är sugen på att spara pengar på din elräkning kan du titta in innan du bestämmer dig för vilken tv eller frys du ska köpa. Kanske kan energiförbrukningen påverka ditt val.

Initiativet har som sagt tagits av Naturskyddsföreningen som förespråkar energisnåla och miljövänliga produkter. Likadana webbsidor finns i hela 15 olika europeiska länder och nu även i Sverige. Deras jämförelse bygger på information från tillverkarna om energiförbrukning för olika produkter och inte på egna tester.

Vill du också spara pengar eller vara lite mer grön kan du kolla in Top Ten och jämföra de olika elprodukterna. Kanske är det någon av prylarna i deras topplista som faller dig i smaken. Det finns även lite andra små men bra tips på sidan om hur du kan spara energi.